ΠΕΙΡΑΙΑΣ – ΣΥΝΤΑΓΜΑ: Ξεκίνησαν οι ποιητές να απαγγέλλουν ποιήματα στο λεωφορείο «040»

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Σήμερα Πέμπτη 1η Νοεμβρίου 2018 ξεκινούν οι αναγνώσεις…εν κινήσει στο λεωφορείο 040 στο πλαίσιο της δράσης Ποίηση on the road!

Συγκεκριμένα, σήμερα Πέμπτη 1η Νοεμβρίου στις 12.00 στην αφετηρία του λεωφορείου 040, που συνδέει την Αθήνα με τον Πειραιά, στην Ακτή Μιαούλη, οι Μαρία Κουλούρη, Μαργαρίτα Τσουλουχά και Νίκος Κουτσοδόντης διαβάζουν τα ποιήματά τους εν κινήσει, μέσα στο λεωφορείο στη διαδρομή προς Αθήνα, ενώ ο  Δημήτρης Βασιλάκης αυτοσχεδιάζει μουσικά με το σαξόφωνό του!Την Παρασκευή 2 Νοεμβρίου στις 19:00 στο φουαγιέ του Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά, οι ποιητές Κ.Γ. Παπαγεωργίου, Αλέκος Λούντζης, Θωμάς Τσαλαπάτης, Ελένη Ντούξη, Παυλίνα Μάρβιν και Νίκος Κουτσοδόντης συζητούν για την Ποίηση και Πολιτική.

Τι είναι η Ποίηση on the road;

Σε λεωφορεία, μετρό ή τρένα, σε τοπόσημα της Αθήνας και του Πειραιά, ποιητές, νέοι και παλιότεροι, συνυπάρχουν, συνομιλούν και μας ταξιδεύουν σε γνωστά και άγνωστα μονοπάτια της ποιητικής γραφής. Πρόκειται για μια σύμπραξη της «Αθήνα 2018 – Παγκόσμια Πρωτεύουσα Βιβλίου» του δήμου Αθηναίων, μέγας δωρητής της οποίας είναι το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, και του Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά, με τη στήριξη των εταιριών Σταθερές Συγκοινωνίες (ΣΤΑΣΥ) και Οδικές Συγκοινωνίες (ΟΣΥ), η οποία περιλαμβάνει σειρά δρώμενων, ποιητικών αναγνώσεων και συζητήσεων, όπως είχε ανακοινωθεί από τον δήμαρχο Αθηναίων, Γιώργο Καμίνη και τον δήμαρχο Πειραιά, Γιάννη Μώραλη, σε κοινή Συνέντευξη Τύπου τον Ιούνιο 2018.

Οι δημόσιες αναγνώσεις γίνονται κάθε πρώτη του μηνός, από 1ης Οκτωβρίου 2018 έως 1η Μαρτίου 2019, σε Μέσα Μεταφοράς και εμβληματικούς τόπους στον άξονα Αθήνας- Πειραιά. Κάθε πρώτη Παρασκευή του ίδιου μήνα οι ποιητές συζητούν παρουσία κοινού στο φουαγιέ του Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά. Συντονιστής είναι ο Γιάννης Ν. Μπασκόζος.

Η δράση έχει ήδη ξεκινήσει την 1η Οκτωβρίου 2018 με τον ποιητή Τίτο Πατρίκιο και νεότερους ποιητές, καθώς και τη Φιλαρμονική Ορχήστρα του δήμου Αθηναίων στο Μετρό του Συντάγματος και συνεχίστηκε με συζήτηση για την Ποίηση και το σώμα, στις 12 Οκτωβρίου στο Φουαγιέ του Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά