Η Πανελλήνια Ένωση Πλοιάρχων Εμπορικού Ναυτικού έκοψε βασιλόπιτα στον ΟΛΠ (ΦΩΤΟ)

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Στον εκθεσιακό χώρο του Οργανισμού Λιμένος Πειραιά, με την παρουσία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Πειραιώς κ. Σεραφείμ, του Υπουργού Ναυτιλίας κ. Ιω. Πλακιωτάκη, διατελεσάντων Υπουργών, των Βουλευτών Πειραιώς, του Βουλευτού Κυκλάδων κ. Φιλ. Φόρτωμα, του Γενικού Γραμματέα του Υπουργείου Ναυτιλίας και διατελεσάντων Γραμματέων, του Αρχηγού του Λιμενικού Σώματος και διατελεσάντων Αρχηγών, του Προέδρου του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, Εκπροσώπων του ΚΙΝΑΛ και του ΣΥΡΙΖΑ, του Προέδρου του ΟΛΠ, του Προέδρου της Ενώσεως Ελλήνων Εφοπλιστών, Σπουδαστών των ΑΕΝ, και πλήθους Πλοιάρχων εν ενεργεία και Απομάχων, πραγματοποιήθηκε η εορταστική Εκδήλωση για την ευλογία της Βασιλειόπιττας της Πανελλήνιας Ένωσης Πλοίαρχων Εμπορικού Ναυτικού.

Η ‘Ενωση τίμησε με διακρίσεις πλοιάρχους Α και Β βαθμού για αξιέπαινες πράξεις, μεταξύ των οποίων οι εξ Άνδρου κ.κ. Διαπούλης και Στεφάνου. εν ενεργεία και Απομάχων, πραγματοποιήθηκε η εορταστική Εκδήλωση για την ευλογία της Βασιλειόπιττας της Πανελλήνιας Ένωσης Πλοιάρχων Εμπορικού Ναυτικού.


Ο Πρόεδρος της ΠΕΠΕΝ, στην εμπεριστατωμένη ομιλία του αναφέρθηκε στις δράσεις και τα προβλήματα της Ένωσης και των Ελλήνων Πλοιάρχων, ο Υπουργός Ναυτιλίας εξέφρασε την στήριξη της Κυβερνήσεως στην επίλυση των προβλημάτων και ο Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κ. Νικ. Σαντορινιός, Υπεύθυνος για θέματα Ναυτιλίας του Κόμματος δήλωσε ότι θα στηρίξει κάθε θετική απόφαση και μέτρο υπέρ των Πλοιάρχων και των Ναυτικών γενικότερα. Με το ίδιο πνεύμα ομίλησε και ο εκπρόσωπος του ΚΙΝΑΛ.

Στη συνέχεια, ο Πρόεδρος ανέγνωσε την ομόφωνη Απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου της ΠΕΠΕΝ για την ανακήρυξη του Σεβασμιωτάτου κ. Δωροθέου Β’ σε Επίτιμο Μέλος της, του επέδωσε το τιμητικό Πιττάκιο και ανεφέρθη με θερμούς λόγους για το έργο του Σεβασμιωτάτου και την προσφορά του προς την Ελληνική Ναυτοσύνη.


Ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β’ ευχαρίστησε τον Πρόεδρο και τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της Πανελλήνιας Ένωσης Πλοιάρχων Εμπορικού Ναυτικού για την προσγενομένη στο πρόσωπό του τιμή, αποδεχθείς την πρότασή τους να προεδρεύσει σε προσεχή Συνεδρίαση του ΔΣ, και τον Πρόεδρο της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών για την στήριξη του στο φιλανθρωπικό έργο της Ιεράς Μητροπόλεως και προσέφερε αντίγραφο της Εικόνας του Αγίου Νικολάου.

Τέλος, ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β’ ευλόγησε μετά του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Πειραιώς κ. Σεραφείμ την Αγιοβασιλειόπιττα της Ένωσης και ευχήθηκε σε όλους για το νέο έτος.

πηγή:orthodoxianewsagency.gr