ΑΠΕΡΓΙΑ: Δείτε μέχρι πότε θα είναι «δεμένα» τα πλοία στα λιμάνια

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Δεμένα στα λιμάνια όλης της χώρας θα παραμείνουν τα πλοία έως και σήμερα, Παρασκευή (19/05), μετά την απόφαση της εκτελεστικής επιτροπής της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας για δύο 48ωρες πανελλαδικές απεργίες.

Η ΠΝΟ αρχικώς είχε αποφασίσει 48ωρη απεργία για Τρίτη (16/05) και Τετάρτη (17/05), ωστόσο σε νεώτερη συνεδρίαση, την Τρίτη, αποφάσισε την κλιμάκωση των κινητοποιήσεών της με την κήρυξη νέας 48ωρης απεργίας για την Πέμπτη (18/05) και την Παρασκευή (19/05).

Η απεργιακή κινητοποίηση έχει ξεκινήσει από τα μεσάνυχτα της Τρίτης και ολοκληρώνεται τα μεσάνυχτα της Παρασκευής.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της ΠΝΟ, όλα τα πλοία θα είναι «δεμένα» στα λιμάνια και δεν θα πραγματοποιηθεί κανένα δρομολόγια αυτές τις τέσσερις ημέρες.

Σε νέα συνεδρίαση σήμερα, Παρασκευή, αναμένεται να αποφασίσει η εκτελεστική επιτροπή της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας (ΠΝΟ) τη συνέχιση ή μη των κινητοποιήσεων στα πλοία της ακτοπλοΐας, έπειτα από τη συνάντηση που είχαν την Πέμπτη οι εκπρόσωποι των ναυτεργατικών σωματείων με τον υπουργό Ναυτιλίας Παναγιώτης Κουρουμπλή και τον υφυπουργό Κοινωνικών Ασφαλίσεων Τάσο Πετρόπουλο.

Σύμφωνα με ανεπίσημες πηγές, στους εκπροσώπους των ναυτεργατικών σωματείων δόθηκαν από πλευράς πολιτικής ηγεσίας γραπτές και προφορικές διαβεβαιώσεις για το θέμα των συντάξεων, το εργασιακό και τις συλλογικές συμβάσεις εργασίας, τις οποίες θα εξετάσει στη συνεδρίασή της η ΠΝΟ.

ΠΗΓΗ : Newsbomb.gr