Εισιτήρια στα πλοία: Αυτές είναι οι εκπτώσεις που δίνουν οι ακτοπλοϊκές εταιρίες

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Ανακοινώθηκαν οι εκπτώσεις στα ακτοπλοϊκά εισιτήρια: Οι προσφορές από Sea Jets, Blue Star, Hellenic Sea Ways και Golden Star Ferries

Την παροχή εκπτώσεων στα ακτοπλοϊκά εισιτήρια επιβατών ανακοίνωσαν την Πέμπτη οι ακτοπλοϊκές εταιρείες, μετά τη σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου όπου ζητήθηκε από τους ακτοπλόους να εξαντλήσουν τις δυνατότητες που έχουν για καλύτερες τιμές στα βασικά δρομολόγια «κορμού».

Σημειώνεται πως η μείωση στις τιμές διαφέρει ανάλογα με την εταιρεία και την εμπορική πολιτική που ακολουθεί, ενώ αφορά συγκεκριμένες γραμμές «κορμού», δηλαδή γραμμές με αφετηρία ή τέρμα τα λιμάνια του Πειραιά, της Ραφήνας, της Θεσσαλονίκης και της Καβάλας.

Blue Star Ferries και Hellenic Seaways

Ο Όμιλος Attica στις εταιρείες Blue Star Ferries και Hellenic Seaways ανακοίνωσε εκπτώσεις περίπου 20% στις μετακινήσεις από 3 έως 5 άτομα με ΙΧ σε όλους τους προορισμούς από τον Πειραιά και προς Πειραιά.

Παράλληλα, αυξάνει την έκπτωση στα εισιτήρια κοινωνικού τουρισμού από το 25% στο 50% που θα έχει ως αποτέλεσμα ο επιβάτης δικαιούχος του κοινωνικού τουρισμού να απολαμβάνει έκπτωση στο εισιτήριο του με τη συμμετοχή του ΟΑΕΔ κατά 95%.

Seajets

Από την πλευρά της,  η Seajets – παρά το γεγονός ότι είχε ήδη προχωρήσει από τα τέλη Μαΐου 2023 σε μειώσεις τιμών έως και 19% σε σύγκριση με το 2022 – προχωρά και σε νέες εκπτώσεις.

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της, διευρύνει την εκπτωτική πολιτική της και ανακοινώνει συνολικά τις επιπλέον παρακάτω εκπτώσεις που ισχύουν για την έκδοση εισιτηρίων από την 18η Ιουλίου και για ταξίδια έως και την 18η Σεπτεμβρίου:

  • Έκπτωση σε τετραμελή οικογένεια με το όχημά της κατά 30% στα εισιτήρια μετ’ επιστροφής.
  • Έκπτωση 20% στους μόνιμους κατοίκους των νησιών του Αιγαίου, ενώ
  • Έκπτωση 40% για τους μόνιμους κατοίκους Δωδεκανήσων στη γραμμή Σητεία – Δωδεκάνησα.
  • Έκπτωση σε τρίτεκνους κατά 30% έκπτωση στα εισιτήρια με επιστροφή ενώ για τους πολύτεκνους ισχύει ήδη η έκπτωση 50%.

Τέλος, όπως ανακοίνωσε, ο όμιλος εξετάζει με τα αρμόδια υπουργεία άμεσα τη χορήγηση έκπτωσης 15% στους δικαιούχους του Market Pass. Όπως σημειώνεται, η προσφορά θα ενεργοποιηθεί εντός 5 εργάσιμων ημερών από την ημερομηνία που θα υπάρξει λειτουργική διασύνδεση με το σύστημα μητρώου του Market Pass.

Golden Star Ferries

Η Golden Star Ferries πέραν από τις υποχρεωτικές εκπτώσεις που προβλέπονται από τη νομοθεσία ανακοίνωσε έκπτωση 20% με τα συμβατικά της πλοία, για το διάστημα από 17 Ιουλίου έως και 10 Σεπτέμβρη, κάθε Τρίτη, σε ατομικά εισιτήρια (οικονομική & διακεκριμένη θέση καθώς και αεροπορικού τύπου κάθισμα), σε αυτοκίνητα και δίκυκλα.

Σημειώνεται ότι η Golden Star Ferries εφαρμόζει ήδη εκπτώσεις σε (ΑΜΕΑ, πολύτεκνους, φοιτητές), σε τρίτεκνες οικογένειες, σε ένστολους καθώς και σε συνταξιούχους ναυτικούς.

Παράλληλα, τρέχει εδώ και καιρό προσφορές με το ταχύπλοο Superexpress, οι οποίες προσεγγίζουν σε αρκετές περιπτώσεις τους ναύλους συμβατικών πλοίων, ενώ παρέχει μειωμένες τιμές σε ομαδικές μετακινήσεις γκρουπ.