LUIS CRUISES: Σε γερμανική τράπεζα το 49% !

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Στα χέρια της γερμανικής τράπεζας DVB Bank με έδρα τη Φρανκφούρτη πέρασε το 49% του εκδομένου μετοχικού κεφαλαίου της Louis Cruises ως μέρος της συμφωνίας ανταλλαγής χρέους με μετοχές της εταιρείας.

Η συμφωνία, που επικυρώθηκε από έκτακτη συνέλευση της Louis προβλέπει ότι η σε πρώτη φάση η Louis θα διατηρήσει ποσοστό 51% στην εταιρεία με την ανταλλαγή χρέους προς μετοχές να φθάνει τα €55 εκατομμύρια. Παράλληλα η DVB Bank θα εκπροσωπείται στο Διοικητικό Συμβούλιο της εταιρείας από ένα μέλος που θα διορίσει η ίδια, ενώ άλλα δύο μέλη θα διοριστούν από τη Louis.

H συμφωνία δίδει επίσης το δικαίωμα στη DVD Bank θα έχει τη δυνατότητα να προχωρήσει σε επιπλέον μετοχοποίηση χρεών για το ποσό των €25 εκ. μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου 2017.Αυτή η επιλογή μπορεί να ασκηθεί από την τράπεζα DVB μόνο στην περίπτωση εντοπισμού ενός νέου επενδυτή ο οποίος θα συμβάλει στη LC. είτε με μετρητά. είτε με οποιονδήποτε τρόπο θα προσθέσει αξία στην επιχείρηση.

Σε μια τέτοια περίπτωση το ποσοστό συμμετοχής της Louis θα μειωθεί στο 25%, ενώ της DVB Bank θα αυξηθεί σε 75%.

Πριν από την έναρξη της δεύτερης φάσης, η LOUIS θα έχει τη δυνατότητα να αγοράσει πίσω το μερίδιο 49% της DVB Bank για το ποσό του €1, νοουμένου ότι εν τω μεταξύ θα υπάρξει μια σημαντική μείωση των υπολοίπων των χορηγήσεων της LC με την τράπεζα στο επίπεδο μεταξύ €110 - €120 εκ.
Η Louis οφείλει συνολικά στη DVB ποσό ύψους €2,17 εκ, ενώ ο συνολικός δανεισμός που περιλαμβάνει και τη Louis Hotels, ανήλθε τον Σεπτέμβριο του 2015 στα €456 εκ.

br