Απίστευτο μυστήριο με το ροζ ταγιέρ της Τζάκι Κένεντι (photo)

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Κανείς δεν το έχει δει ποτέ μετά από εκείνη τη μέρα. Μισό αιώνα και αργότερα, το ρούχο που φορούσε η Τζάκι Κένεντι δίπλα από το σύζυγο της την ημέρα του φόνου του φυλάσσεται σε θησαυροφυλάκιο από την Υπηρεσία Εθνικών Αρχείων κάπου έξω από την Ουάσινγκτον. Είναι ένα από τα αντικείμενα που έχουν τεθεί υπό περιορισμό μετά από αίτημα της οικογένειας των Κένεντι. Είναι ένα ύφασμα που αναδεικνύει τη βασιλεία που είχε προηγηθεί και το βίαιο τέλος της.
Για τους Νew York Times είναι ένα ρούχο που φώτισε μέσα στη τραγικότητα του το στυλ και τη σιδερένια πυγμή της Τζάκι Κένεντι. “Φαινόταν τόσο έντονα μέσα στο αμάξι εξαιτίας του χρώματός του” αφηγήθηκε στην εφημερίδα ο Κλιντ Χιλ που την ημέρα της δολοφονίας είχε υπηρεσία.

Ήταν ένας από τη μυστική υπηρεσία της κυβέρνησης στο Ντάλας την 22η Νοεμβρίου 1963. Ένας άντρας που θυμάται το ροζ, τύπου Chanel, ταγιέρ για την αντίθεση με τη σκούρα μπλε απόχρωση της λιμουζίνας.

Μέχρι σήμερα δεν έχει δοθεί άδεια να μελετηθεί το ύφασμα αν και πρόκειται για ένα στοιχείο από την ημέρα της δολοφονίας του αμερικανικού ονείρου. Το αγαπημένο ρούχο της Zακλίν Λι Μπουβιέ Κένεντι είναι το μόνο αντικείμενο με ανάλογη περιοριστική εντολή και θα παραμείνει έτσι ως και το 2013.

Πηγή: cnn.gr