12μετρο κύμα χτύπησε κρουαζιερόπλοιο! (Φωτο)

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Ένα μεγάλο κύμα χτύπησε απ” ότι φαίνεται το κρουαζιερόπλοιο της Royal Caribbeans, Explorer of the Seas, που προκάλεσε βλάβη στις σωσίβιες λέμβους.

Την ώρα που το πλοίο έπλεε εν μέσω κακοκαιρίας που είχε ως αποτέλεσμα κύματα ύψους 12,2 μέτρων να προκαλέσουν ζημίες στο χωρητικότητας 137.300dwt κρουαζιερόπλοιο. Οι σωσίβιες λέμβοι στο κατάστρωμα 4 φέρεται να υπέστησαν ζημιές από τα τεράστια κύματα.

Έχουν δημοσιευτεί αρκετές φωτογραφίες των ζημιών από μέλη διαδικτυακών φόρουμ θαμώνων κρουαζιερόπλοιων. Κάποιος που ταξίδευε στο πλοίο παρακολουθούσε την παράσταση και στη συνέχεια παρατήρησε μία από τις σωσίβιες λέμβους να βρίσκεται στην επιφάνεια του πλοίου. Από τις φωτογραφίες φαίνεται ότι μια σωσίβια λέμβος έφυγε από τη θέση της και έφτασε μερικώς στο κατάστρωμα, έχοντας λίγο νερό μέσα της.

Σύμφωνα με αυτή την πηγή, το νερό κατάφερε να περάσει μέσα από τις συρόμενες πόρτες στο κατάστρωμα 4 και πλημμύρισε την πρύμνη του καταστρώματος. “Το κύμα που εισέβαλλε μέσω των συρόμενων πόρτων του καταστρώματος 4 πλημμύρισε ολόκληρο το κατάστρωμα 4 της πρύμνης, το μπαρ Aquarium (ενυδρείο) και από τις δύο πλευρές, το χώρο της τραπεζαρίας, και στη συνέχεια η πλημμύρα έφτασε μέχρι κάτω από τις σκάλες”.

Οι ανοιχτοί χώροι του καταστρώματος του σκάφους έκλεισαν κατά τη διάρκεια της κακοκαιρίας, γεγονός φυσιολογικό για κρουαζιερόπλοιο. Επίσης τ” ότι τέθηκε εκτός λειτουργίας μια σωσίβια λέμβος δεν επηρεάζει την ασφάλεια. Όλα τα κρουαζιερόπλοια διαθέτουν επιπλέον σωσίβιες λέμβους για τους επιβάτες και το πλήρωμα σε περίπτωση εκκένωσης του πλοίου.

Το Explorer of the Seas βρίσκεται σήμερα σε διάρκειας 14 ημερών κρουαζιέρα επιστροφής από το Bayonne προς το αρχικό λιμάνι του Πορτ Κανάβεραλ στη Φλόριντα. Η Royal Caribbean δεν έχει εκδώσει κάποια επίσημη ανακοίνωση σε σχέση με το περιστατικό

Δείτε φωτογραφίες: 

kima 1

kima 2

kima 4

kima 3

Πηγή: e-nautilia.gr