ΔΗΜΟΣ ΝΙΚΑΙΑΣ: Συναυλία αφιερωμένη στον Σταύρο Κουγιουμτζή


«Μη μου θυμώνεις μάτια μου» στο Δημοτικό Θέατρο Νίκαιας «Μάνος Λοϊζος»

Ο Δήμος Νίκαιας διοργανώνει συναυλια αφιερωμένη στον Σταύρο Κουγιουμτζή, την Τετάρτη 3 Μαϊου και ώρα 8:00 μ.μ., στο Δημοτικό Θέατρο Πολυχώρου «Μάνος Λοϊζος» με την είσοδο να είναι ελεύθερη για όλους.

«Καθώς περνάει ο καιρός, κάτι διαρκώς αλλάζει στη ζωή μας. Κάτι που δε μπορώ εγώ να το προσδιορίσω, γιατί δεν είμαι κοινωνιολόγος. Εγώ απλώς τραγούδια γράφω. Σαν πολίτης όμως που είμαι, εδώ και χρόνια τώρα, νιώθω μία ανησυχία γι΄αυτά που έρχονται και γι΄αυτά που θα΄ρθουν. Χρόνια ποντάρουμε σε μία κούφια αισιοδοξία και σε χάρτινα οράματα […]. Βαδίζουμε σε μία τυφλή λεωφόρο. Χωρίς σημάνσεις, χωρίς πινακίδες. Στην προσπάθειά μας για καλύτερη ζωή, ξεχάσαμε τι είναι ζωή»

Απόσπασμα από το βιβλίο του Σταύρου Κουγιουμτζή «Ανοιχτά παράθυρα με κλειστά παντζούρια»:
«Στα ψηλά τα παραθύρια» υπό την «επίβλεψη» του Γιάννη Λαμπράκη θα «ανέβουν» οι σπουδαστές του Εργαστηρίου Λαϊκής Μουσικής Διεύθυνσης Πολιτισμού Δήμου Νίκαιας- Αγ Ι. Ρέντη, την Τετάρτη 3 Μαϊου και ώρα 8.00 μ.μ. στο Δημοτικό θέατρο Πολυχώρου «Μάνος Λοίζος» (Θηβών 245). Δώδεκα χρόνια έχουν συμπληρωθεί από τη φυγή του μεγάλου συνθέτη. Αυτή η συναυλία-αφιέρωμα στον Σταύρο Κουγιουμτζή θα είναι μια ευκαιρία να σιγοτραγουδήσουμε«για τα χρόνια περασμένα/ για τα τραγούδια π’αγαπώ/τα παραπονεμένα..».