Διεθνής Διαγωνισμός Διαμεσολάβησης Φοιτητών για πρώτη φορά στην Ελλάδα!

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


O Αμερικανικός φορέας International  Academy of Dispute Resolutionτων Η.Π.Α. (INADR.org - Chicago) διοργανώνει στις 14-17 Μαΐου 2016  με τη συνδρομή του Ελληνικού Ινστιτούτου Διαμεσολάβησης (Greek Mediation In stitute), για πρώτη φορά στην Ελλάδα, τον Διεθνή Διαγωνισμό Διαμεσολάβησης Φοιτητών στον οποίο θα συμμετέχουν ομάδες, ειδικοί της διαμεσολάβησης, ακαδημαϊκοί και διαγωνιζόμενοι από πολλές χώρες του κόσμου εκπροσωπώντας ελληνικά και ξένα πανεπιστήμια και ακαδημαϊκά ιδρύματα. 

Η διαμεσολάβηση είναι ένας διεθνής θεσμός εξωδικαστικής επίλυσης των διαφορών ο οποίος έχει εισαχθεί εδώ και λίγα χρόνια στην Ελλάδα και φιλοδοξεί να δημιουργήσει μια διαφορετική αντίληψη επίλυσης των διαφορών. Ταυτόχρονα αποτελεί ένα κύριο διπλωματικό μέσο ειρηνικής επίλυσης και διευθέτησης μεγάλων διεθνών ζητημάτων.

Στις διαγωνιζόμενες ομάδες έχει ιδιαίτερη αξία η συμμετοχή της Συρίας, που απαρτίζεται από πρόσφυγες-φοιτητές που ζούνε στα κέντρα φιλοξενίας της χώρας μας.

Η συμμετοχή των προσφύγων-φοιτητών περιέχει έναν διπλό συμβολισμό: το μέλλον χιλιάδων προσφύγων που αξίζουν της προσοχής και της υποστήριξης της διεθνούς κοινότητας και την αξία της διαμεσολάβησης ως μέσου που μπορεί να λειτουργήσει αποτρεπτικά στην κλιμάκωση των εντάσεων και να δώσει ειρηνικές και βιώσιμες λύσεις.  

Ο διαγωνισμός περιλαμβάνει δυο μέρη:  ένα σκέλος  εκπαίδευσης όλων των φοιτητών στην έννοια και τις τεχνικές της διαμεσολάβησης από ειδικούς διαμεσολαβητές και ένα διαγωνιστικό σκέλος όπου οι ομάδες θα κληθούν να χειριστούν υποθέσεις ξεκινώντας από τους προκριματικούς γύρους μέχρι τον μεγάλο τελικό της 17ης Μαΐου.

Ο Διεθνής διαγωνισμός θα φιλοξενηθεί στις εγκαταστάσεις του ALBAGraduate BusinessSchoolat The American College of Greece και του Deree-The AmericanCollegeofGreece  και θα έχει διεθνή δημοσιότητα.

Την ευθύνη της διοργάνωσης έχει η Δρ. Έλενα Κολτσάκη (6944 321300 – [email protected])