«Παπαγεωργίου» για την έγκυο που έχασε το μωρό της: «Το έμβρυο γεννήθηκε χωρίς σφυγμό»

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Η 30χρονη υποστηρίζει πως μετέβη στο «Ιπποκράτειο» αλλά την έδιωξαν επειδή έληγε η εφημερία του νοσοκομείου - Το ζευγάρι υπέβαλε μήνυση κατά παντός υπευθύνου

Ανακοίνωση εξέδωσε το νοσοκομείο «Παπαγεωργίου» της Θεσσαλονίκης,αναφορικά με την καταγγελία της 30χρονης γυναίκας που έχασε το παιδί της, καθώς όπως υποστήριξε προσήλθε στο «Ιπποκράτειο» της Θεσσαλονίκης και δεν έγινε δεκτή, γιατί το νοσοκομείο δεν είχε εφημερία.

Σημειώνεται πως η γυναίκα καταγγέλλει ότι ως ετοιμόγεννη έγκυος μετέβη στο «Ιπποκράτειο» αλλά την έδιωξαν επειδή έληγε η εφημερία του νοσοκομείου και όταν μεταφέρθηκε στο «Παπαγεωργίου» που εφημέρευε δεν την υπέβαλλαν σε επείγουσα καισαρική τομή, με αποτέλεσμα να υποστεί επιπλοκές και να χαθεί η ζωή του νεογέννητου παιδιού της.

Το ζευγάρι υπέβαλε μήνυση κατά παντός υπευθύνου, στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης, ζητώντας την ποινική δίωξη των γιατρών που επιλήφθηκαν του περιστατικού και στα δύο νοσοκομεία

Στην ανακοίνωση του νοσηλευτικού ιδρύματος του νοσοκομείου «Παπαγεωργίου» περιγράφονται αναλυτικά όλες οι ενέργειες που έγιναν από το ιατρονοσηλευτικό προσωπικό, ενώ υπογραμμίζεται πως ο ιατρικός φάκελος της 30χρονης δόθηκε τόσο στην ίδια όσο και στον νομικό της εκπρόσωπο.

Αναλυτικά η ανακοίνωση

«Με αφορμή σημερινά δημοσιεύματα αναφορικά με τη νοσηλεία ασθενούς στο Νοσοκομείο Παπαγεωργίου, όπως προκύπτει από τον ιατρικό φάκελο της ασθενούς και τα αρχεία του Νοσοκομείου, η ίδια προσήλθε στα εξωτερικά ιατρεία στις 8:40 π.μ., λόγω συσπάσεων.

Η εξέταση ολοκληρώθηκε στις 9:10 π.μ. και αποφασίστηκε η διενέργεια επείγουσας καισαρικής τομής. Στη συνέχεια, η ασθενής μεταφέρθηκε, στις 9.30 π.μ., στο χειρουργείο COVID-19».

Στην ανακοίνωση προστίθεται πως «σύμφωνα με το ιατρικό αρχείο του Νοσοκομείου, το έμβρυο γεννήθηκε χωρίς σφυγμό, διασωληνώθηκε άμεσα και μεταφέρθηκε για νοσηλεία στη Μονάδα Εντατικής Νοσηλείας Νεογνών. Η μητέρα μεταφέρθηκε άμεσα για νοσηλεία σε τμήμα COVID-19 και έλαβε εξιτήριο από το Νοσοκομείο Παπαγεωργίου στις 4/3/2022.

Κατά την έξοδό της, ήταν σε καλή γενική κατάσταση και έλαβε οδηγίες από τους θεράποντες ιατρούς. Το Νοσοκομείο Παπαγεωργίου έδωσε πλήρες αντίγραφο του ιατρικού φακέλου στην ασθενή και στον νομικό της εκπρόσωπο, μετά από αίτημα της ασθενούς στις 25/5/2022. Το προσωπικό του Νοσοκομείου Παπαγεωργίου ενήργησε τάχιστα, με πλήρη επαγγελματισμό και ευσυνειδησία και τηρώντας όλα τα πρωτόκολλα για έγκυες θετικές στην COVID-19», καταλήγει η ανακοίνωση.

«Ιπποκράτειο»: Δεν αιμορραγούσε η έγκυος, δεν χρειαζόταν η άμεση εισαγωγή της

Ανακοίνωση εξέδωσε και το «Ιπποκράτειο» Νοσοκομείο, μετά τις καταγγελίες της εγκύου, αναφέροντας ότι παρουσιάστηκαν «ανακριβή στοιχεία» και ότι η γυναίκα δεν αιμορραγούσε και δεν χρειαζόταν η εισαγωγή της.

«Σύμφωνα με το ισχύον υγειονομικό πρωτόκολλο, εξετάστηκε από τη μαία και την ιατρό της εφημερίας σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο για τις θετικές σε COVID-19 εγκύους. Διενεργήθηκαν όλες οι απαραίτητες εξετάσεις και δεν βρέθηκαν στοιχεία που να επιβάλουν την άμεση εισαγωγή της. Η έγκυος αποχώρησε από το τμήμα επειγόντων στις 8.10 π.μ., χωρίς αιμόρροια ή άλλη συμπτωματολογία και με οδηγίες», αναφέρει μεταξύ άλλων η ανακοίνωση.