Πρώτο κρούσμα στον κόσμο: Άντρας διαγνώστηκε ταυτόχρονα με κοροναϊό και ευλογιά των πιθήκων

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Πρόκειται το πρώτο περιστατικό ταυτόχρονης νόσησης από τους δύο ιούς που γίνεται γνωστό στις ΗΠΑ

Ο Mitcho Thompson, πωλητής κάνναβης στη Sebastopol, βρέθηκε θετικός στον κοροναϊό  στα τέλη Ιουνίου, αφού αισθάνθηκε «εξαντλημένος», μεταδίδει η Daily Mail. Λίγες ημέρες αργότερα, κόκκινα εξανθήματα εμφανίστηκαν στην πλάτη, τα πόδια, τα χέρια και τον λαιμό του, τις οποίες, όπως είπε, οι γιατροί διέγνωσαν ως ευλογιά των πιθήκων.

Ο Τόμσον ήταν κλινήρης για εβδομάδες, καθώς η δυσκολία στην αναπνοή και το ρίγος τον άφησαν μόλις και μετά βίας ικανό να σηκωθεί για νερό.

Γιατρός ειδικός σε θέματα λοιμωδών νοσημάτων στο Πανεπιστήμιο του Στάνφορντ,εξήγησε ότι είναι δυνατόν κάποιος να μολυνθεί και από τους δύο ιούς ταυτόχρονα και είπε ότι ο Τόμσον είχε «απίστευτα κακή τύχη».

Σημειώνεται πως τα κρούσματα της ευλογιάς των πιθήκων στην Αμερική ανέρχονται έως σήμερα στα 2.593, ενώ την πρωτιά στα κρούσματα παγκοσμίως κατέχει η Ισπανία με 3.125 κρούσματα.

Σε τηλεοπτική του συνέντευξη, ο Thompson δήλωσε χαρακτηριστικά: «Είχα covid αρχικά, και αυτό ήταν που με έκανε να μην αντιληφθώ πως έχω και την ευλογιά των πιθήκων έως ότου άρχισα να βγάζω εξανθήματα».