Κορωνοϊός: Οι διασωληνωμένοι εμβολιασμένοι ξεπέρασαν τους ανεμβολίαστους

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


- Πρόκειται για ανατροπή, καθώς μέχρι σήμερα οι ανεμβολίαστοι υπερτερούσαν σταθερά των εμβολιασμένων

- Τι δείχνουν τα συγκριτικά ιστορικά στατιστικά στοιχεία

Ξεπέρασαν την Τρίτη, για πρώτη φορά, οι εμβολιασμένοι τους ανεμβολίαστους οι οποίοι νοσηλεύονται διασωληνωμένοι με CoViD.

Όπως αναφέρεται στο σημερινό επιδημιολογικό δελτίο του ΕΟΔΥ, από τους 167 διασωληνωμένους, οι 83 είναι ανεμβολίαστοι και οι 84 μερικώς ή πλήρως εμβολιασμένοι.

Πρόκειται για μία φυσιολογική εξέλιξη, δεδομένου του υψηλού ποσοστού εμβολιαστικής κάλυψης. Όπως αναφέρουν χαρακτηριστικά οι επιδημιολόγοι, εάν το σύνολο ενός πληθυσμού είναι εμβολιασμένοι κατά της CoviD, το σύνολο και των διασωληνωμένων θα είναι εμβολιασμένοι.

Από τα περίπου 8 εκατομμύρια μερικώς ή πλήρως εμβολιασμένους Έλληνες, 84 νοσηλεύονται διασωληνωμένοι, όταν από τα 2 εκατομμύρια ανεμβολίαστους νοσηλεύονται 83.

Η πιο κοντινή διαφορά εμβολιασμένων - ανεμβολίαστων σε ΜΕΘ είχε καταγραφεί στις 16 Μαΐου (49,71% - 50,29%) και η δεύτερη την 1η Μαΐου (49,58% - 50,42%), αλλά και στις δύο περιπτώσεις οι ανεμβολίαστοι ήταν περισσότεροι.

Όσο αυξάνεται ο πληθυσμός των εμβολιασμένων, είναι λογικό να αυξάνεται και το ποσοστό των διασωληνωμένων από τη συγκεκριμένη ομάδα.

Στο τέλος του περασμένου Αυγούστου, οι πλήρως εμβολιασμένοι ήταν περίπου 5,7 εκατομμύρια. Τα ποσοστά των εμβολιασμένων που νοσηλεύονταν διασωληνωμένοι ήταν μόλις 7,27%.

Τον περασμένο Οκτώβριο, όταν οι πλήρως εμβολιασμένοι είχαν ανέλθει σε 6,3 εκατομμύρια, οι διασωληνωμένοι που προέρχονταν από αυτή την ομάδα είχαν διπλασιαστεί το τέλος Οκτωβρίου (15,2%).

ΠΗΓΗ: iatronet