Πότε θα απαλλαχθούμε από μάσκες και πιστοποιητικά

Opening of the mega vaccination center against Covid-19 in Athens, Greece on February 15, 2021. / Έναρξη λειτουργίας του mega εμβολιαστικού κέντρου κατά της Covid-19, στο εκθεσιακό κέντρο Helexpo στο Μαρούσι, Αθηνα, 15 Φεβρουαρίου 2021.
Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Τι θα γίνει το Πάσχα

Ο ιός δεν λέει να κοπάσει με την αύξηση των κρουσμάτων και τον αριθμό των θανάτων να προκαλούν έντονο προβληματισμό σε ειδικούς και επιστήμονες. Η κυβέρνηση, ωστόσο, δείχνει με το «δάκτυλο» την έξοδο από τα περιοριστικά μέτρα και οδηγεί τη χώρα στην οριστική χαλάρωση των μέτρων.

«Φρένο» βάζει η Επιτροπή των Ειδικών στους σχεδιασμούς της κυβέρνησης κρούοντας τον κώδωνα του κινδύνου. Οι επιστήμονες είναι σαφείς. Πάσχα θα κάνουμε με τους υφιστάμενους περιορισμούς τόσο σε ό,τι αφορά σε κλειστούς χώρους, όσο και στα πιστοποιητικά εμβολιασμού.

Μάλιστα, ο καθηγητής Πνευμονολογίας, Νίκος Τζανάκης ανέφερε ότι «έχουμε περιδίνηση της Όμικρον 2 και ορισμένες περιοχές είναι σε πλήρη έξαρση. Για παράδειγμα η Κρήτη προπορεύεται με 80%. Είναι μία παραλλαγή που δεν καταλαβαίνει από εμβόλια, ούτε από προηγούμενες νοσήσεις, ωστόσο χωρίς να επιβαρύνει τους ήδη νοσήσαντες».

Άρα, μάσκες, αντισηπτικά και πιστοποιητικά παραμένουν το λιγότερο για ένα μήνα ακόμα στην καθημερινότητα των πολιτών. Τα μέτρα δεν πρόκειται να αποσυρθούν πριν το Πάσχα και την Πρωτομαγιά. Στη συνέχεια η Ελλάδα θα ακολουθήσει το παράδειγμα άλλων ευρωπαϊκών χωρών, και θα άρει τα μέτρα.