«Διεθνή» Συγχαρητήρια στον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό για την ανθρωπιστική δράση στην Ουκρανία

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


OΠρόεδρος της Διεθνούς Ομοσπονδίας Συλλόγων Ερυθρού Σταυρού και Ερυθράς Ημισελήνου (ΔΟΕΣ),FrancescoRocca, επισκέφθηκε το Σάββατο (19/3)το κλιμάκιο του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού που έχει εγκατασταθεί στα σύνορα Ουκρανίας-Ρουμανίας, προκειμένου να συνδράμει τους εκτοπισμένους πολίτες της Ουκρανίας.

Συγκεκριμένα, ο Πρόεδρος της ΔΟΕΣ, στο πλαίσιο της επίσκεψης του στην σκληρά δοκιμαζόμενη από τον πόλεμο Ουκρανία, επισκέφθηκε την Κινητή Μονάδα Υγείας του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, στο Σιρέτ.

Το κλιμάκιο του Ε.Ε.Σ. είχε την ευκαιρία να ενημερώσει αναλυτικά τον Πρόεδρο για τη δράση και τις υπηρεσίες που παρέχει στους πληγέντες. Ο κ. Roccaτους συνεχάρη ένθερμα και δήλωσε εντυπωσιασμένος και συγκινημένος από την μεγάλη παρουσία και αποτελεσματικότητα του Ε.Ε.Σ.

Υπενθυμίζεται ότι το κλιμάκιο του Ε.Ε.Σ έφτασε στο Σιρέτ την περασμένη Πέμπτη (17/3), μαζί με την αποστολή ανθρωπιστικής βοήθειας (40 τόνοι) του Ε.Ε.Σ προς τον Ουκρανικό Ερυθρό Σταυρό.

Έκτοτε, οι Νοσηλεύτριες και οι Εθελοντές Σαμαρείτες - Διασώστες έχουν προσφέρει Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας σε 130 συνανθρώπους μας (περίθαλψη τραυμάτων, χρόνια πάσχοντες, κ.α.). Η παρουσία του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού θα συνεχιστεί έως ότου κριθεί αναγκαίο.