ΝΙΚΟΣ ΠΛΑΤΑΝΗΣΙΩΤΗΣ: Δυστυχώς γίνεται επιλογή για τις εντατικές

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


«Το ΕΣΥ έχει ξεπεράσει τα όριά του, δεν υπάρχει κανένα κενό κρεβάτι στις ΜΕΘ και πλέον οι γιατροί έχουν περάσει στην δυσάρεστη διαδικασία της επιλογής του ποιος θα διασωληνωθεί με γνώμονα τις πιθανότητες ανάρρωσης», δήλωσε στο Κανάλι Ένα 90,4 και την εκπομπή «Πρωινή Ενημέρωση», με την δημοσιογράφο Λία Λάππα, ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Πειραιά Νίκος Πλατανησιώτης.

Τόνισε ότι είναι επικίνδυνο το άνοιγμα δραστηριοτήτων καθώς ο Πειραιάς βρίσκεται ήδη στο κόκκινο και τα στοιχεία δείχνουν ότι η βρετανική μετάλλαξη είναι έως και 70% πιο μεταδοτική και 10% πιο θανατηφόρα.

Αναφορικά με το εμβόλιο της Astra Zeneca, ο κ. Πλατανησιώτης επισήμανε ότι τα οφέλη είναι πολύ περισσότερα καθώς δεν υπάρχει εξακριβωμένη συσχέτιση του, με τις θρομβώσεις.

«Τα στατιστικά των θρομβώσεων δεν διαφέρουν απ’ ότι στον γενικό πληθυσμό. Στην Ελλάδα σημειώθηκε μόλις ένα περιστατικό. Υπάρχει πανικός στον κόσμο λόγω των προληπτικών παύσεων του εμβολίου σε διάφορες χώρες. Χίλιες φορές είναι προτιμότερο να κάνεις το εμβόλιο έστω και με τον απειροελάχιστο κίνδυνο», είπε ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Πειραιά.