ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Γιατί τις Τετάρτες καταγράφονται αρκετά κρούσματα;

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Η έκδοση του επιδημιολογικού δελτίου της Τετάρτης για τον κορωνοϊό, κρύβει συχνά δυσάρεστες εκπλήξεις.

Μία από αυτές ήταν το αρνητικό ρεκόρ με τις 262 νέες λοιμώξεις της 12ης Αυγούστου. Δύο εβδομάδες αργότερα, στις 26 Αυγούστου, δημιουργήθηκε (πάλι Τετάρτη) ένα νέο αρνητικό ρεκόρ, με 293 κρούσματα, το οποίο και παραμένει.

Το Iatronet κατέγραψε τις μέρες του Αυγούστου με τις χειρότερες επιδόσεις και βρήκε πως οι Τετάρτες είχαν, κατά μέσο όρο, τα περισσότερα κρούσματα (224), ακολουθούμενες από τις Πέμπτες και τις Παρασκευές με 221 κρούσματα.

Το αρνητικό ρεκόρ της Τετάρτης, 26 Αυγούστου, ακολουθεί η Κυριακή 23 του ίδιου μήνα με 284 κρούσματα, η Τρίτη 18 και η Πέμπτη 20 Αυγούστου, με 269 ημερήσια κρούσματα.

Οι επιστήμονες αποδίδουν τον χαμηλό αριθμό της (κάθε) Δευτέρας στο ότι δεν έχουν ακόμη ολοκληρωθεί οι έλεγχοι του Σαββατοκύριακου. Χαμηλός είναι ο αριθμός και την Τρίτη, για να ισορροπήσει την Τετάρτη σε πιο υψηλά επίπεδα.

Μέσος όρος κρουσμάτων ανά ημέρα

Θάνατοι

Σε αντίθετη με τις νέες λοιμώξεις, ο αριθμός των θανάτων δεν συναρτάται με κάποια συχνότητα.

Το αρνητικό ρεκόρ του Αυγούστου είναι 6 θάνατοι (στις 27 του μήνα), ενώ από 5 θάνατοι έχουν καταγραφεί στις 13, στις 26 και στις 28 Αυγούστου, Πέμπτη, Τετάρτη και Παρασκευή αντίστοιχα...

Μέρες με τους περισσότερους θανάτους