Άνοιγμα σχολείων: Προβληματίζει ο αριθμός των μαθητών ανά τάξη

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Λιγότερο από δύο εβδομάδες έμειναν για να ανοίξουν τα σχολεία και το μεγάλο «στοίχημα» είναι η χρήση της μάσκας για τους μικρούς και μεγάλους μαθητές. Παράλληλα, έντονο προβληματισμό συνεχίζει να προκαλεί ο αριθμός των παιδιών σε κάθε τάξη αλλά οι αποστάσεις, όπως αναφέρουν οι εκπαιδευτικοί.

Μιλώντας στο CNN Now, ο Νικηφόρος Κωνσταντίνου Μέλος του ΔΣ ΟΛΜΕ, έθεσε ενστάσεις που έχουν οι καθηγητές σε ορισμένα ζητήματα.

Αρχικά, όπως αναφέρει είχαν εκφράσει εξαρχής ένσταση στο να ανοίξουν τα σχολεία από τις 7 Σεπτεμβρίου, καθώς πρέπει άτυπα όσοι επιστρέφουν από διακοπές να μπουν σε «καραντίνα» και είναι ικανοποιημένοι που το αίτημα αυτό εισακούστηκε από το υπουργείο.

Η δεύτερη ένσταση, όπως αναφέρει ο κ. Κωνσταντίνου είναι σχετικά με τη μάσκα.

Εξηγεί πως, «όπως λένε οι ειδικοί, η μάσκα δεν αρκεί«. «Δεν είναι μόνο η μάσκα αυτή που μπορεί να προστατεύσει όλο αυτό τον κόσμο που θα εισρεύσει στις σχολικές αίθουσες, αλλά θα πρέπει να τηρηθούν και κάποιες αποστάσεις. Πάνω σε αυτό είναι η ένστασή μας. Να είναι πιο ολιγομελή τα τμήματα» λέει.

Συνεχίζει λέγοντας πως το προηγούμενο πείραμα του υπουργείου, την άνοιξη ήταν επιτυχημένο γιατί είχαμε πολύ μικρότερο αριθμό μαθητών στις τάξεις.

«Ήταν εύκολα διαχωρίσιμο και για την αίθουσα αλλά και για το σύνολο του σχολείου. Θεωρούμε ότι κάτι τέτοιο θα μπορούσε να εφαρμοστεί τώρα με λιγότερους μαθητές. Δηλαδή με το σύνολο των μαθητών όπως λέει το υπουργείο αλλά με μεγαλύτερα κενά, να χρησιμοποιηθούν και άλλες αίθουσες που θα πρέπει να βρεθούν είτε στις ίδιες σχολικές μονάδες είτε σε άλλα δημόσια κτήρια. Θεωρούμε μία τέτοια λύση θα μπορούσε να δώσει καλύτερο αποτέλεσμα», αναφέρει.

Ακόμη ένα «καμπανάκι» για τους εκπαιδευτικούς είναι οι προσλήψεις καθαριστριών. Σύμφωνα με τον κ. Κωνσταντίνου, φέτος, το υπουργείο Εσωτερικών καθυστέρησε πολύ τις προσλήψεις.

«Δεν ξέρουμε αν θα προλάβουν μέχρι τις 14 να είναι στις θέσεις. Να σκεφτείτε ότι ακόμα τώρα κάνουν αιτήσεις. Θα πρέπει να αναρτηθούν οι πίνακες, να υπάρξει ένα τριήμερο για να γίνουν τυχόν ενστάσεις. Φοβόμαστε ότι ακόμη και στις 14 Σεπτεμβρίου να μην είναι οι καθαρίστριες στις θέσεις τους στα σχολεία», λέει μεταξύ άλλων.

Τέλος, κάλεσε το υπουργείο Παιδείας να ενημερώσει πλήρως τους εκπαιδευτικούς για τη χρήση της μάσκας, καθώς και αυτοί με τη σειρά τους θα κληθούν να μιλήσουν για το μέτρο αυτό και στους μαθητές.