ΔΕΙΤΕ: Μια πολύ παράξενη αλήθεια που δεν ξέρατε για το σπέρμα!

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Μία κοινή απορία μεταξύ των γυναικών είναι πόση είναι η διάρκεια ζωής του σπέρματος στο γυναικείο κόλπο.

Σύμφωνα με τα επιστημονικά δεδομένα, ο χρόνος που το σπέρμα παραμένει ζωντανό διαφέρει από άνδρα σε άνδρα και ποικίλλει από μερικά λεπτά έως αρκετές μέρες.

Το μεγαλύτερο χρονικό διάστημα που έχει αναφερθεί είναι 2 ημέρες αλλά εδώ οι απόψεις των γυναικολόγων διίστανται καθώς ορισμένοι υποστηρίζουν ότι « ζει» έως και 4-5 ημέρες.

Αυτό φυσικά εξαρτάται από την ποιότητά του, αλλά και από το περιβάλλον του κόλπου και της μήτρας. Έτσι, τα σπερματοζωάρια που υπάρχουν στον κόλπο μερικές ημέρες πριν από την ωορρηξία, μπορεί κατά την ωορρηξία να γονιμοποιήσουν το ωάριο.

Oι άνδρες φαίνεται ότι χάνουν κάθε χρόνο το 2% της δυναμικής του σπέρματός τους. Oι παράγοντες που μπορεί να βλάψουν την ποιότητα του σπέρματος είναι πολλοί, αλλά δεν επηρεάζουν όλους τους άνδρες το ίδιο. Η βλαπτική τους επίδραση εξαρτάται τόσο από το χρόνο και τη συχνότητα έκθεσης κάποιου σε έναν ή περισσότερους επιβαρυντικούς παράγοντες, όσο και από το ορμονικό του προφίλ και τη γενικότερη κατάσταση της υγείας του. Το θετικό, βέβαια, είναι ότι ο ανθρώπινος οργανισμός έχει απίστευτες ικανότητες ανάκαμψης.

Πάντως, σύμφωνα με επιστήμονες από το Πανεπιστήμιο της Αδελαϊδας στην Αυστραλία, τα ζευγάρια που θέλουν να αποκτήσουν παιδιά, καλό είναι να κάνουν πρώτα πολύ σεξ, ώστε να συνηθίσει ο οργανισμός της γυναίκας το σπέρμα και να υποστηρίξει μια εγκυμοσύνη.

Σε μελέτη που πραγματοποίησαν διαπίστωσαν ότι οι γυναίκες είχαν περισσότερες πιθανότητες να ολοκληρώσουν με επιτυχία την εγκυμοσύνη, εάν είχαν επαναλαμβανόμενη έκθεση στο σπέρμα του συντρόφου τους πριν μείνουν έγκυοι.

Και αυτό, διότι παρείχαν στο ανοσοποιητικό τους σύστημα τη δυνατότητα να αναπτύξει αντοχή στο ξένο υγρό και έτσι να υποστηρίξει την μελλοντική εγκυμοσύνη.

Όπως τονίζουν, ενώ είναι εφικτό να μείνει μία γυναίκα έγκυος από την πρώτη ερωτική επαφή, οι πιθανότητες απόρριψης του εμβρύου από τον οργανισμό της είναι πολύ περισσότερες -το ίδιο και ο κίνδυνος εκδηλώσεως επιπλοκών της κυήσεως, όπως η προεκλαμψία, που χαρακτηρίζεται από υπέρταση της εγκύου.

Προσθέτουν επίσης ότι το ζήτημα δεν είναι μόνο οι πιθανότητες της σύλληψης αλλά η υγιής έκβαση της εγκυμοσύνης.

Πηγή: mothersblog.gr

Διαβάστε επίσης:

Το τατουάζ που έκανε γυναίκα στο αιδοίο της και έγινε χαμός στο Facebook (ΦΩΤΟ)