Δείτε ποια σημάδια στο πρόσωπο μαρτυρούν ασθένεια

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Όταν αρρωσταίνουμε, συνήθως τα συμπτώματα μιας ασθένειας γίνονται αντιληπτά από τις διάφορες αλλαγές που έχουμε στην εξωτερική μας εμφάνιση. Αρκετοί δεν μπορούν να καταλάβουν ότι κάτι δεν πάει καλά στην υγεία τους και δεν δίνουν έμφαση στις όποιες αλλαγές της εμφάνισής τους, αλλαγές που μπορεί να οδηγήσουν στην πρόσληψη ορισμένων ασθενειών.

Δείτε ορισμένα σημάδια που στέλνει το πρόσωπο όταν κάτι δεν πάει καλά στην υγεία

Τριχοφυΐα στο πρόσωπο

Αν είστε γυναίκα και έχετε αυξημένη τριχοφυΐα στο πρόσωπο τότε είναι πιθανό να έχετε το σύνδρομο των πολυκυστικών ωοθηκών. Επισκεφτείτε το γυναικολόγο σας για να εξακριβώσετε την αιτία του προβλήματος αυτού.
Ξηροδερμία

Τα σημάδια ξηροδερμίας στο πρόσωπο αποτελούν ένδειξη ότι κάτι δεν πάει καλά με τη λειτουργία του θυρεοειδούς ή του σακχάρου στο αίμα σας. Επίσης αν η ξηροδερμία συνοδεύεται από σκασμένα χείλη αποτελεί σημάδι ότι δεν πίνετε αρκετό νερό.

Αλλαγή χρώματος

Η οποιαδήποτε αλλαγή στο χρώμα του δέρματος είναι σημάδι ότι κάτι δεν πάει καλά με την υγείας σας.
Το χλωμό δέρμα ίσως κρύβει την ύπαρξη κάποιας αναιμίας, ενώ όταν το χρώμα είναι πιο κίτρινο υποδηλώνει προβλήματα στο συκώτι

Πρήξιμο στα μάτια

Το έντονο πρήξιμο στην περιοχή των ματιών ίσως αποτελεί ένδειξη ότι αντιμετωπίζετε κάποιο πρόβλημα αλλεργίας. Αν μάλιστα συνοδεύεται από έντονη καταρροή δύσπνοια και μπουκωμένη μύτη τότε θα πρέπει να επισκεφτείτε άμεσα τον ειδικό γιατρό.

Πηγή: healthpro.gr