Αρχική ΠΕΙΡΑΙΑΣ ΔΗΜΟΣ ΠΕΙΡΑΙΑ Ξεκινούν έργα αναβάθμισης στο νοσοκομείο «Μεταξά» -Yψους 2,4 εκατ. ευρώ

Ξεκινούν έργα αναβάθμισης στο νοσοκομείο «Μεταξά» -Yψους 2,4 εκατ. ευρώ

Τι θα περιλαμβάνει η ανακατασκευή

Το Νοσοκομείο «ΜΕΤΑΞΑ» αποτελείται από συγκρότημα κτηρίων, οι πτέρυγες του οποίου έχουν κατασκευαστεί μεταξύ του 1962 και του 1980.

Στο νοσοκομείο, όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση της Περιφερειακής Ενότητας Πειραιά, «εντοπίζονται σημαντικά προβλήματα στη λειτουργία των ηλεκτρομηχανολογικών εγκαταστάσεων και ειδικότερα στα δίκτυα διανομής νερού και αποχέτευσης, ενώ είναι αναγκαία και η ολική ανακατασκευή 150 WC».

Η ανακατασκευή των κτiρίων θα γίνει τμηματικά προκειμένου να διασφαλιστεί η ομαλή λειτουργία του νοσοκομείου.

Τι ανέφερε ο αντιπεριφερειάρχης Πειραιά

Ο αντιπεριφερειάρχης Πειραιά Γιώργος Γαβρίλης αναφέρθηκε στις θεσμικές δυσκολίες και στις καθυστερήσεις που συνάντησε η προσπάθεια της Περιφέρειας να παρέμβει και να ανακαινίσει τις κτιριακές υποδομές των τριών μεγάλων νοσοκομείων του Πειραιά.

«Η παλαιότητα των εγκαταστάσεων, σε συνδυασμό με την έλλειψη συστηματικής συντήρησης στα νοσοκομεία του Πειραιά, ειδικά την περίοδο της οικονομικής κρίσης, οδήγησε την Περιφέρεια Αττικής στην αναζήτηση τρόπων για να παρέμβει και να συμβάλλει στη διατήρηση καλύτερων συνθηκών για τους ασθενείς αλλά και το προσωπικό, ενισχύοντας την ποιότητα και τη λειτουργικότητα του δημόσιου συστήματος υγείας».

Αξίζει να σημειωθεί ότι εκτός από το «Μεταξά», η Περιφέρεια Αττικής, σε συνεργασία με τη 2η ΥΠΕ και τις διοικήσεις των νοσοκομείων, έχει εξασφαλίσει τη χρηματοδότηση για την ολοκλήρωση της ανακατασκευής των εγκαταστάσεων της Καρδιολογικής Κλινικής του Τζανείου Νοσοκομείου, ενώ ολοκληρώνεται και η μελέτη ανακατασκευής των τριών παθολογικών κλινικών στο Γενικό Κρατικό Νίκαιας.

Παράλληλα, βρίσκεται σε φάση κατακύρωσης η προμήθεια εξειδικευμένου ιατρικού εξοπλισμού τελευταίας τεχνολογίας για τα περισσότερα δημόσια νοσοκομεία της Περιφέρειας Αττικής, μεταξύ των οποίων και τα τρία νοσοκομεία του Πειραιά.

Με πληροφορίες από το ΑΠΕ