ΠΡΟΣΟΧΗ: Επικίνδυνα βακτήρια στο κινητό σας τηλέφωνο (Φωτο)

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Το κινητό τηλέφωνο τείνει να γίνεται προέκταση του χεριού μας στην καθημερινή μας ζωή. Επάνω σε αυτό όμως βρίσκονται πολλά μικρόβια και κάποια από αυτά μπορεί να γίνουν και επικίνδυνα για την υγεία μας. Έτσι τουλάχιστον αποκαλύπτουν τα αποτελέσματα της μελέτης που πραγματοποιεί κάθε χρόνο μαζί με τους φοιτητές του ο δρ Σάιμον Παρκ, λέκτορας στο Πανεπιστήμιο του Σάρρεϋ.

Σύμφωνα λοιπόν με το πείραμα που το δημοσίευσε η "Daily Mail" οι φοιτητές απλά ακούμπησαν το κινητό τους, σε ένα μέσο ανάπτυξης βακτηρίων που βρίσκεται μέσα σε δίσκους Πέτρι.

Έπειτα από τρεις ημέρες, ο δρ Παρκ και οι φοιτητές τους εξέτασαν τους δίσκους για να δουν ποια βακτήρια έχουν αναπτυχθεί.
Τα αποτελέσματα λοιπόν έδειξαν ότι σε αρκετά κινητά βρέθηκε ο επικίνδυνος χρυσίζων σταφυλόκοκκος - ένα βακτήριο που υπολογίζεται ότι φέρει το 20% του γενικού πληθυσμού στην μύτη και στο δέρμα του, δίχως να αρρωσταίνει εξαιτίας του.

Αν, όμως, δημιουργηθεί μία μικρή πληγή στο δέρμα, το βακτήριο μπορεί να την μολύνει και να προκαλέσει λοίμωξη.

Ένα άλλο βακτήριο που εντοπίστηκε είναι ο βάκιλος mycoides, ο οποίο κανονικά υπάρχει στο χώμα και προφανώς φτάνει έως τα κινητά μέσω των άπλυτων χεριών...

BAKT

Πηγή: healthpro.gr