Να μην κλείσει το Αμαλία Φλέμιγκ ζητά ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Την αντίθεσή του στην αφαίμαξη του Νοσοκομείου Αμαλία Φλέμιγκ που θα οδηγήσει σταδιακά στο κλείσιμό του, εκφράζει ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών με επιστολή προς τον υπουργό Υγείας Μάκη Βορίδη.

Όπως επισημαίνεται στην επιστολή, παρά το ισχυρό πλήγμα που δέχθηκε, λόγω του ότι τέθηκε σε καθεστώς διαθεσιμότητας και απώλεσε κάποιες κλίνες, το Αμαλία Φλέμιγκ εξακολουθεί να λειτουργεί εύρυθμα χάρη στις υπεράνθρωπες προσπάθειες του εναπομείναντος προσωπικού του.

Ο ΙΣΑ δεν παραλείπει να σχολιάσει στην επιστολή το γεγονός ότι, ενώ το εν λόγω Νοσοκομείο είχε επιλεχθεί από το υπουργείο Υγείας, ως νοσοκομείο αναφοράς για τον επικίνδυνο ιό Έμπολα, στη συνέχεια ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας έδωσε εντολή στον Υποδιοικητή της 1ης ΥΠΕ να ξεκινήσει η διαδικασία πλήρους ένταξής του στο ΠΓΝ Σισμανόγλειο.

Ο ΙΣΑ εκφράζει στην επιστολή τη συμπαράστασή του στους αγώνες των ιατρών, του σωματείου εργαζομένων του νοσοκομείου και της τριμελούς επιτροπής της ΕΙΝΑΠ και διατυπώνει την έντονη αντίθεσή του στο υπ. αριθμ. 3286/14-10-2014 έγγραφο του Υποδιοικητή της ΥΠΕ κ. Ζώτου, με το οποίο οριστικοποιείται το κλείσιμο της ορθοπεδικής και χειρουργικής κλινικής, που σηματοδοτεί την απαρχή για το κλείσιμο όλου του Νοσοκομείου.

Ζητά τέλος από τον υπουργό Υγείας να προχωρήσει άμεσα σε ενέργειες, προκειμένου να αποτραπεί το κλείσιμο των ως άνω κλινικών και του Νοσοκομείου.