Η Φένια Παπαδόδημα στο HALF NOTE JAZZ CLUB

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


HALF NOTE JAZZ CLUB

Φένια Παπαδόδημα

Travellin΄ All Alone

with my friends

 

Τρίτη 12 Μαρτίου στις 21.30

Με αφορμή τέσσερις σπουδαίες γυναικείες φωνές που άνθισαν σε διαφορετικά σημεία του χάρτη, κυρίως το πρώτο μισό του 20ου αιώνα, την Billie Holiday, την Μαρίκα Παπαγκίκα, την Edith Piaf και την Elis Regina, και που όλες τους είχαν ένα κοινό όνειρο, να τραγουδήσουν στη Νέα Υόρκη, η Φένια Παπαδόδημα δημιουργεί το Travellin΄ All Alone project.

 

Mία περιήγηση στην γυναικεία έκφραση και ευαισθησία μέσα από τις ιδιαίτερες και δύσκολες ζωές αυτών των γυναικών, τα πιο αγαπημένα τους τραγούδια, τις πόλεις όπου έζησαν.

Αλεξάνδρεια, Σμύρνη, Παρίσι, Ρίο ντε Τζανέιρο, Νέα Υόρκη.

Μέσα από διασκευές που συνοδεύονται από μικρά κείμενα, ο ακροατής ανακαλύπτει συγκλονιστικά στοιχεία για τις βιογραφίες αυτών των γυναικών. Συνδέει τα τραγούδια με τα πρόσωπα και τις ζωές τους.

Ανατολίτικα γκαζέλ, θρυλικά swing, jazz & blues μπαλάντες που γεννήθηκαν στο Χάρλεμ, μελωδίες του Michel Legrand, της Barbara και μία γεύση από την bossa nova του Jobim, στο Ρίο του 1950, είναι μόνο η αφορμή.

Το υλικό αυτό διασκευάζεται και μεταμορφώνεται από ένα πρωτότυπο world jazz σχήμα στο οποίο συναντιούνται μετά από χρόνια τέσσερις κορυφαίοι μουσικοί, ο Κώστας Μπαλταζάνης στην κιθάρα, ο Γιώργος Παλαμιώτης στο μπάσο, ο Ανδρέας Πολυζωγόπουλος στην τρομπέτα και ο Παναγιώτης Κωστόπουλος στα τύμπανα.

Συντελεστές

Φένια Παπαδόδημα φωνή

Κώστας Μπαλταζάνης κιθάρα

Γιώργος Παλαμιώτης μπάσο

Ανδρέας Πολυζωγόπουλος τρομπέτα

Πληροφορίες

Τρίτη 12 Μαρτίου στις 21.30

HALF NOTE JAZZ CLUB: Τριβωνιανού 17, Μετς, 210 9213310, www.halfnote.gr

Τιμές εισιτηρίων: 12 ευρώ, 15 ευρώ

Προπώληση: www.more.com/music/f-papadodima-travelin-all-alone-with-friends/