PREMISE COMEDY CLUB: Ο «οίκος» του STAND UP COMEDY στην Αθήνα

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


της Δήμητρας Τσιαούση

PREMISE COMEDY CLUB: Ο «οίκος» του STAND UP COMEDY στην Αθήνα

Για τους λάτρες αυτού του είδους θεάτρου, η είδηση ενός χώρου που τολμά να φιλοξενεί επί μακρόν και σε σταθερή βάση comedians είναι ιδιαίτερα ευχάριστη. Το Stand up comedy τα τελευταία χρόνια ανθεί στην χώρα μας με performers που έχουν δοκιμάσει τις δυνάμεις τους επιτυχώς και εκτός συνόρων!

Το concept απλό

Το concept της κάθε παράστασης είναι απλό… Μια ομάδα έξι έμπειρων κωμικών, που εναλλάσσεται κάθε εβδομάδα, αναλαμβάνουν να ψυχαγωγήσουν το καθήμενο κοινό που τους περιβάλλει. Ο οικοδεσπότης κάθε παράστασης εισβάλλει στην σκηνή και αλληλεπιδρά «ζεσταίνοντας» τους θεατές με ζωηρές ατάκες, πειράγματα και αυτοσαρκασμό.  Έπειτα, κάθε performer έχοντας στη διάθεσή του περίπου 10-12 λεπτά πάνω στην σκηνή, ασχολείται με θέματα καθημερινά, με τη σχέση γιου - μητέρας, ακούγονται σουρεαλιστικές ιστορίες, one-liners (σύντομα αστεία) και παιχνίδια με λέξεις.

Προσέλευση νεανικού κοινού

Το βέβαιο είναι ότι το νεανικό κοινό που κάθε Παρασκευή συρρέει στον χώρο έχει αγκαλιάσει το εγχείρημα, προκαλώντας τα συνεχή sold out των παραστάσεων. Άλλωστε, επίκεντρο για τον νέο (25-35ετών) δεν είναι η πολυτέλεια και το θεαθήναι στην διασκέδαση, αλλά το πηγαίο χιούμορ, η συζήτηση χωρίς taboo, ο αυθορμητισμός, ο συνομιλητής που κλείνει το μάτι συνθηματικά.

Οι φωτογραφίες είναι από την παράσταση στις 24/1, με την συμμετοχή των Φισφή, Ατζαράκη, Ρούσσου, Blink Mike, Σπηλιόπουλου.