Πρωτοβουλία για την ανάδειξη της περιοχής της Αμφίπολης

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Τις πρωτοβουλίες της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας (ΠΚΜ) για την ανάδειξη της περιοχής της Αμφίπολης, παρουσίασε ο περιφερειάρχης Απόστολος Τζιτζικώστας, στη διάρκεια ευρείας σύσκεψης που έγινε, χθες, στις Σέρρες, για την τουριστική προβολή της ευρύτερης περιοχής των Σερρών, με τη συμμετοχή και της επικεφαλής της ανασκαφής στην Αμφίπολη, προϊσταμένης της ΚΗ' Εφορείας Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων Κατερίνας Περιστέρη.

«Πρόκειται για μια οικουμενικής σημασίας αρχαιολογική ανακάλυψη, στην αξία της οποίας πιστέψαμε από την πρώτη στιγμή ως Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, στηρίζοντας την προσπάθεια της κας Περιστέρη και της ομάδας της», είπε ο περιφερειάρχης, σύμφωνα με όσα τονίζονται σε σχετική ανακοίνωση. Πρόσθεσε ότι, «στην ΠΚΜ έχουμε ήδη συστήσει ομάδα εργασίας με επιστήμονες όλων των ειδικοτήτων, που ασχολούνται με την εκπόνηση στρατηγικού σχεδίου για την ανάπτυξη των υποδομών και την οργανωμένη προβολή της Αμφίπολης».

 
 

Ταυτόχρονα, δεσμεύτηκε ότι, η ΠΚΜ θα εξασφαλίσει τους πόρους για τις υποδομές που θα χρειαστούν στην περιοχή όπου βρίσκεται το μνημείο, αξιοποιώντας όλα τα διαθέσιμα χρηματοδοτικά εργαλεία, μεταξύ των οποίων το ΣΕΣ 2014 - 2020, το νέο ΕΣΠΑ.

Εξάλλου, σε συνάντηση που είχε με την κα Περιστέρη, η τελευταία ευχαρίστησε την ΠΚΜ δηλώνοντας ότι ήταν «η πρώτη που στάθηκε δίπλα μας και στήριξε από την αρχή με όλες τις δυνάμεις της το ανασκαφικό έργο στην Αμφίπολη» τονίζεται στην ανακοίνωση. Η επικεφαλής των ανασκαφών στον τύμβο Καστά πρόσθεσε ότι θα βρίσκεται στο πλευρό της ΠΚΜ στη μεγάλη προσπάθεια για την τουριστική προβολή της περιοχής, με αιχμή του δόρατος το μεγαλοπρεπές μνημείο που ανασκάπτεται στην Αμφίπολη.

 
 

Στη διάρκεια της σύσκεψης, ο κ. Τζιτζικώστας ανακοίνωσε τη δημιουργία οργανισμού για την τουριστική προβολή της Π.Ε. Σερρών, στο πρότυπο του αντίστοιχου τουριστικού οργανισμού που λειτουργεί με επιτυχία στη Θεσσαλονίκη, τη Χαλκιδική και την Πιερία.