Πόσες απολύσεις πρότεινε η Κυβέρνηση στην Τρόικα;

Oι απολύσεις στο Δημόσιο βρέθηκαν για ακόμη μια φορά στην ατζέντα των συζητήσεων της κυβέρνησης και της τρόικας.

Η κυβέρνηση φαίνεται πως πρότεινε την απόλυση 5.000 δημοσίων υπαλλήλων μέχρι το τέλος του 2014.

Σε αυτόν τον αριθμό δεν έχει διευκρινιστεί αν περιλαμβάνονται επίορκοι, όπως αναφέρει η «Καθημερινή», ενώ και η τρόικα δεν έχει απαντήσει στη σχετική πρόταση, κάτι που αναμένεται να κάνει όταν επιστρέψει στην Αθήνα στις αρχές Απριλίου.

Πάντως οι απολύσεις στο Δημόσιο ήταν, κατά τους Financial Times, η αιτία της εμπλοκής στις διαπραγματεύσεις της κυβέρνησης με την Τρόικα.

Το δημοσίευμα της βρετανικής εφημερίδας επισημαίνει ότι είναι η δεύτερη φορά, εδώ και τρία χρόνια, που διακόπτονται οι συζητήσεις των δύο πλευρών, χωρίς συγκεκριμένη συμφωνία. Τονίζει δε, ότι, συνεπεία της μη συμφωνίας, θα καθυστερήσει η εκταμίευση της δόσης των 2,8 δισ. ευρώ του Μαρτίου.

Ο κυβερνητικός συνασπισμός, αναφέρει η εφημερίδα, έχει δεσμευθεί να αποφύγει τις υποχρεωτικές απολύσεις, για να επιτευχθεί ο στόχος των περικοπών 25.000 θέσεων εργασίας από το δημόσιο τομέα μέχρι το 2014.

Αλλά οι Έλληνες αξιωματούχοι απέτυχαν να παρουσιάσουν επαρκείς λεπτομέρειες των προτάσεων για τις απολύσεις 7.000 δημοσίων υπαλλήλων που βρέθηκαν ένοχοι για πλημμελήματα, για την «κινητικότητα» και για την επιτάχυνση των συνταξιοδοτήσεων φέτος.

Διαβάστε επίσης:

Στουρνάρας: Έως το τέλος του 2013 το χαράτσι από τη ΔΕΗ

Τρόικα: Δεν ακούσαμε ρεαλιστικές προτάσεις

Στον «αέρα» η δόση μετά το «ναυάγιο» στις διαπραγματεύσει