Κρέας αλόγου σε ελληνικό Πανεπιστήμιο!

Παρτίδες κρεατοσκευασμάτων στις οποίες ανιχνεύτηκε DNA αλόγου και ανήκουν στην εταιρεία που παρασκευάζει φαγητό και προμηθεύει μεταξύ άλλων τους φοιτητές του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, δεσμεύτηκαν πρόσφατα σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας «Κόσμος».

Πρόκειται για την επιχείρηση «Χούτος Catering», με έδρα την Θεσσαλονίκη, η οποία εδώ και αρκετά χρόνια ετοιμάζει καθημερινά το φαγητό για 3.000 φοιτητές στη Λάρισα, το Βόλο και τα Τρίκαλα (ΤΕΦΑΑ), με μαγειρεία που διαθέτει στη Λάρισα και το Βόλο.

Η «Χούτος Catering», για την οποία, όπως ενημέρωσε την εφημερίδα το πανεπιστήμιο Θεσσαλίας έχει σύμβαση μαζί της για την διατροφή των φοιτητών μέχρι τον Ιούνιο του 2014, προμηθεύτηκε τις επίμαχες ποσότητες, νόμιμα, από την εταιρία Τ&Τ Foods ΑΕ με έδρα το Λάκκωμα Χαλκιδικής.

Πρόκειται για τα προϊόντα της Τ&Τ Foods ΑΕ «κεμπάπ τύπου αρμένικο» με ημερομηνία Λήξης 7/08/2013 «σουτζουκάκι 80 γρ.» με ημερομηνία λήξης 24/01/2014, «μπιφτέκι 130 γρ.» με ημερομηνία λήξης 27/11/2013 μπιφτέκι 130 γρ.» με ημερομηνία λήξης 12/02/2014 που συνελέγησαν από τα υποκαταστήματα της «Χούτος Cetering» στις 5 Μαρτίου και φυλάσσονται στις αποθήκες της Τ&Τ Foods υπό τον έλεγχο του ΕΦΕΤ.

Η εταιρεία με την οποία επικοινώνησε ο «Κ» αναφέρει ότι λειτούργησε «νόμιμα και καλοπροαίρετα» αποσύροντας τις παρτίδες των παραπάνω προϊόντων.

Άγνωστο πάντως παραμένει αν τυχόν στο παρελθόν, πριν ξεσπάσει το διατροφικό σκάνδαλο με το αλογίσιο κρέας, προϊόντα όπως τα παραπάνω διοχετεύτηκαν στα πιάτα των Θεσσαλών φοιτητών…