Κατάληψη και ΜΑΤ στο πολιτικό γραφείο του Κυριάκου Μητσοτάκη

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Υπό πολιορκία βρίσκεται εδώ και αρκετή ώρα το πολιτικό γραφείο του Κυριάκου Μητσοτάκη στο Παγκράτι.


Εκπαιδευτικοί που τέθηκαν σε διαθεσιμότητα μπήκαν στο κτίριο και πραγματοποίησαν συμβολική κατάληψη στο γραφείο του υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης.

Εν τω μεταξύ λίγο μετά τις 15:00 στο σημείο έφτασε ως ένδειξη συμπαράστασης και η πορεία της ΑΔΕΔΥ που βρισκόταν σε εξέλιξη.

Μ1

Περίπου 40-50 άτομα που εισέβαλαν στο κτίριο μπήκαν στο γραφείο του κ. Μητσοτάκη, ζητώντας συνάντηση μαζί του, ενώ κάποιοι εξ αυτών έφτασαν μέχρι την ταράτσα του κτιρίου όπου «σήκωσαν» και ένα πανό.

Οι εκπαιδευτικοί ανέφεραν ότι ο υπουργός επικοινώνησε μαζί τους και ζήτησε να τον επισκεφτεί μια πενταμελής επιτροπή, κάτι όμως που δεν έγινε δεκτό αφού διεμήνυσαν ότι για να υπάρξει ραντεβού θα πρέπει να έχει προηγηθεί δέσμευση απ' την πλευρά του ότι κανένας από όσους βρίσκονται σε καθεστώς διαθεσιμότητας δεν πρόκειται να απολυθεί.

M2

Λίγο μετά τις 14:00 μια διμοιρία των ΜΑΤ μπήκε στο κτίριο φτάνοντας μάλιστα μέχρι την ταράτσα όπου βρίσκονταν αρκετοί εκπαιδευτικοί, ενώ λίγο αργότερα στο σημείο έφτασαν επιπλέον αστυνομικές δυνάμεις.