Νίκος Νικολόπουλος: «Τηρώ το λόγο μου και δεν ψηφίζω τα νέα μέτρα»

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


«Η συνταγή είναι δοκιμασμένη και οδηγεί στην “ευθανασία”, όχι στη “θεραπεία”»

Ο Νίκος Νικολόπουλος εκλήθη από τον γνωστό δημοσιογράφο Γιώργο Τράγκα να εξηγήσει γιατί δεν θα ψηφίσει τα νέα μέτρα όταν έρθουν στη Βουλή. Ο ανεξάρτητος βουλευτής, αποκάλυψε ότι, όταν έδωσε την παραίτησή του από τον Υπουργείο Εργασίας στον Αντώνη Σαμαρά, άκουσε τον τότε Πρωθυπουργό να του λέει ότι ψηφίζοντας και υλοποιώντας τα μνημονιακά μέτρα, όλα θα διορθωθούν με την πλάτη της Μέρκελ. Ο Χριστιανοδημοκράτης βουλευτής δήλωσε συγκεκριμένα: «Δεν πίστεψα τον Σαμαρά και νοιώθω δικαιωμένος. Το αποτέλεσμα το βιώνουμε. Μετά από 7 χρόνια δεν πιστεύω όπως με την αξιολόγηση, τα νέα μέτρα. Με τις θεωρίες για μεταρρυθμίσεις και διαθρωτικές μεταβολές δεν μπορεί να βγει η οικονομία από την κρίση. Την πήραμε αυτή τη συνταγή πολιτικής αντιμετώπισης της κρίσης και τα αποτελέσματα τα βιώνουμε . Δεν υπάρχει παράδειγμα οικονομίας που βγήκε από μία μεγάλη κρίση και ύφεση με μεταρρυθμίσεις. Χαρακτηριστικά είναι τα παραδείγματα της μεγάλης ύφεσης των ΗΠΑ, αλλά και της αντιμετώπισης των κρίσεων από την Γερμανία.

Η εμμονή στην πολιτική των μεταρρυθμίσεων σε συνάρτηση με τις αξιολογήσεις χρησιμοποιήθηκε και ως άλλοθι για την αποφυγή αναδιάρθρωσης του χρέους και εκπλήρωσης των υποσχέσεων των δανειστών.

Μεταρρυθμίσαμε τα πάντα, το εργασιακό, το ασφαλιστικό τις ΔΕΚΟ, το δημόσιο, το μισθολογικό κόστος του ιδιωτικού τομέα, τα σημεία πώλησης του ψωμιού και των φαρμάκων. Μόνο στα δύο πρώτα μνημόνια η Ελληνική Βουλή ψήφισε 84 νόμους και εκδόθηκαν 240 Προεδρικά Διατάγματα και Υπουργικές αποφάσεις. Τελευταία φτάσαμε στο σημείο να αποκαλούμε μεταρρυθμίσεις τις δημοσιονομικές περικοπές, την μείωση των συντάξεων και του αφορολόγητου. Από όλη αυτή την διαδικασία συνεχίζουμε να αγνοούμε μια βασική αρχή για την αντιμετώπιση των κρίσεων. Οι κρίσεις αντιμετωπίζονται με μεγάλη πιστωτική και δημοσιονομική επέκταση.

Ακόμα και οι φιλελεύθεροι οικονομολόγοι προτείνουν την αρχική διάσωση μιας χειμαζόμενης οικονομίας με ένα μεγάλο πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων και μετέπειτα την ενίσχυση των ιδιωτικών επενδύσεων».

Και κατέληξε ο ανεξάρτητος βουλευτής:

«Τέτοια κατεύθυνση δεν βλέπω, οπότε δεν θα ψηφίσω τα μέτρα, αφού πρόκειται για μια δοκιμασμένη, αποτυχημένη συνταγή που οδηγεί στην… ευθανασία μας και όχι στη θεραπεία».

«ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΕΡΗΜΙΤΗΣ, ΠΑΡΑ ΔΟΥΛΟΣ»!

Εξ’ άλλου, την ίδια δημόσια δέσμευση έκανε ο Νίκος Νικολόπουλος και στους δημοσιογράφους Σ. Ξενακη και Β. Αδαμόπουλο του ραδιοφωνικού σταθμού «Παραπολιτικά 90,1 FM, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι θα παραμείνει «ερημίτης», παρά  υποταγμένος και δεν θα ψηφίσει τα μέτρα που θα έρθουν στη Βουλή, «ακόμα και αν αυτό σημαίνει απομάκρυνσή από το κόμμα που τον έχει στηρίξει».

«Οι περισσότεροι Έλληνες περιμένουν με κομμένη την ανάσα να κλείσει η δεύτερη αξιολόγηση», σημείωσε ο ανεξάρτητος βουλευτής και τόνισε πως αφού κλείσει και μετά από τρεις μήνες θα ξεκινήσει νέα αξιολόγηση της ελληνικής οικονομίας.

Παράλληλα, ο κ. Νικολόπουλος υπογράμμισε πως έτσι όπως έχει διαμορφωθεί το πολιτικό τοπίο δεν υπάρχει ένας πολιτικός φορέας που να συντάσσεται με το ΟΧΙ.

Τέλος, ιδιαίτερη αναφορά έκανε στη ΝΔ προτρέποντας στελέχη της ν’ αρχίσουν να μιλάνε για την δραχμή για να μην μονοπωλεί- όπως είπε- η Αριστερά το πιθανό ενδεχόμενο επιστροφής σε εθνικό νόμισμα.

Το ηχητικό της συνέντευξης του Νίκου Νικολόπουλο στο ραδιόφωνο parapolitika και στον Γιώργο Τράγκα

[g_youtube v="MTc52cw1S1E"]