ΕΚΤΑΚΤΟ: Το δέμα – θανάτου στον Σόιμπλε έγραφε ως αποστολέα τον Άδωνι Γεωργιάδη


Οι γερμανικές Αρχές επιβεβαίωσαν ότι το πακέτο περιείχε όντως εκρηκτικά, τα οποία και εξουδετερώθηκαν – Βουίζει ο γερμανικός Τύπος για τον εκρηκτικό μηχανισμό κατά του Γερμανού υπουργού

Συναγερμός σήμανε στη Γερμανία καθώς βρέθηκε πακέτο έξω από το υπουργείο Οικονομικών, το οποίο περιείχε εκρηκτικά.

Στο σημείο έσπευσαν ομάδες της αντιτρομοκρατικής και πυροτεχνουργοί οι οποίοι κλήθηκαν να απενεργοποιήσουν τον μηχανισμό που περιείχε.

Το πακέτο είχε φτάσει στο κέντρο διαλογής του ταχυδρομείου στην Potsdamer Platz και είχε ως παραλήπτη τον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.

Σύμφωνα με τον γερμανικό Τύπο, το πακέτο είχε Έλληνα αποστολέα!

Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες του CNN Greece, το πακέτο με τα εκρηκτικά είχε ως αποστολέα τον αντιπρόεδρο της ΝΔ, Άδωνι Γεωργιάδη.

Σύμφωνα με επίσημες αρχές, το πακέτο είχε ταχυδρομηθεί από την Ελλάδα, είχε δηλαδή σφραγίδα ελληνικού ταχυδρομείου.

«Τα αποτελέσματα της πρώτης έρευνας έδειξαν ότι το πακέτο περιείχε μείγμα εκρηκτικών, το οποίο χρησιμοποιείται συνήθως για την παραγωγή πυροτεχνημάτων. Είχε σχεδιαστεί έτσι ώστε να προκαλέσει σοβαρά τραύματα μόλις άνοιγε το πακέτο» ανέφερε σε ανακοίνωση η αστυνομία.

Το περιεχόμενο –όπως φάνηκε στο ειδικό μηχάνημα με τις ακτίνες Χ- ήταν διάφορες εκρηκτικές ύλες από αυτές που χρησιμοποιούνται από ερασιτέχνες βομβιστές αλλά μεγάλης ισχύος, με στόχο αν προκληθούν σοβαροί τραυματισμοί αν ανοιγόταν χωρίς προσοχή.

Το κτήριο του ταχυδρομείου εκκενώθηκε αμέσως και οι αστυνομικοί χρειάστηκαν αρκετές ώρες για να εξουδετερώσουν τον μηχανισμό.

Σημειώνεται ότι και στο παρελθόν έχουν φτάσει ανάλογα δέματα στο γερμανικό υπουργείο Οικονομικών.

ΠΗΓΗ : Newsbomb.gr