Νέα δημοσκόπηση: Η διαφορά ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ – Τι λένε οι πολίτες για το «μπλόκο» στο κόμμα Κασιδιάρη

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Προβάδισμα 7,4% στη Νέα Δημοκρατία έναντι του ΣΥΡΙΖΑ καταγράφει η δημοσκόπηση  της GPO για λογαριασμό της εφημερίδας «Παραπολιτικά».

Στην ερώτηση «ποιον θα ψηφίζατε την Κυριακή;», η Νέα Δημοκρατία συγκεντρώνει ποσοστό 33,8% έναντι 26,4% του ΣΥΡΙΖΑ. Ακολουθούν το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ με 9,8%, το ΚΚΕ με 6,4%, η Ελληνική Λύση με 3% και το ΜέΡΑ25 με 2,4%.

Δημοσκόπηση GPO πρόθεση ψήφου

Στην περίπτωση που δεν προκύψει αυτοδύναμη κυβέρνηση, το 50,1% των ερωτηθέντων επιθυμεί να ξαναγίνουν εκλογές και το 47,4% επιθυμεί κυβέρνηση συνεργασίας.

Δημοσκόπηση GPO Εκλογές

Στην ίδια ερώτηση, οι ψηφοφόροι της Νέας Δημοκρατίας επιθυμούν η χώρα να πάει σε δεύτερες εκλογές, ενώ οι ψηφοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ τοποθετούνται υπέρ του σχηματισμού μίας κυβέρνησης συνεργασίας.

Το 36,8% των ερωτηθέντων ψηφοφόρων του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, απάντησε ότι δεν θα επιθυμούσε να κάνει «καμία συνεργασία» το κόμμα, το 33,9% επιθυμεί «κυβέρνηση συνεργασίας με τη Νέα Δημοκρατία» και το 20,8% επιθυμεί «κυβέρνηση συνεργασίας με τον ΣΥΡΙΖΑ».

Τι λένε οι πολίτες για το «μπλόκο» στο κόμμα Κασιδιάρη

Στην ερώτηση «Συμφωνείτε ή διαφωνείτε με την τροπολογία της κυβέρνησης» για το «μπλόκο» στο κόμμα Κασιδιάρη στις ερχόμενες εκλογές, το 65,2% απάντησε «συμφωνώ ή μάλλον συμφωνώ», ενώ «διαφωνώ ή μάλλον διαφωνώ» απάντησε το 32,6%.

Δημοσκόπηση GPO μπλόκο κασιδιάρη

Το 33,2% κρίνει «θετικά ή μάλλον θετικά» την απόφαση του ΣΥΡΙΖΑ να αποχωρήσει από κάθε ψηφοφορία στη Βουλή, εκτός από εκείνη για την τροπολογία για το κόμμα Κασιδιάρη, ενώ το 63,1% την κρίνει «αρνητικά ή μάλλον αρνητικά».

Δημοσκόπηση GPO στάση ΣΥΡΙΖΑ