Σεισμός στην Τουρκία: Αυτός είναι ο εργολάβος που συνελήφθη ενώ επιχειρούσε να διαφύγει

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Σεισμός στην Τουρκία: Ο Μεχμέτ Γιασάρ Τσοσκούν, είναι ο εργολάβος που συνελήφθη το πρωί στο αεροδρόμιο της Κωνσταντινούπολης και ενώ προσπαθούσε να εγκαταλείψει τη χώρα σύμφωνα με τα τουρκικά ΜΜΕ.

Η προσοχή της τουρκικής κυβέρνησης αλλά και του Τύπου της γειτονικής χώρας, στράφηκε πάνω στον εργολάβο, καθώς ένα από τα μεγαλύτερα κτήρια που κατέρρευσαν στο Χάται, ήταν ένα συγκρότημα 250 κατοικιών που είχε χτίσει ο ίδιος και είχε πουλήσει για τεράστιο χρηματικό ποσό καθώς το διαφήμιζε σαν «ένα διαμέρισμα στον παράδεισο».

Όταν όμως ο «παράδεισος» αποδείχτηκε… επίγεια κόλαση για όσους παγιδεύτηκαν στα συντρίμμια του κτηρίου μετά τους σεισμούς στην περιοχή, τότε ο Τσοσκούν έσπευσε να εγκαταλείψει τη χώρα γνωρίζοντας πως η προσοχή θα στραφεί σε εκείνον.
Πάνω του, στο αεροδρόμιο βρέθηκαν 10.000 ευρώ σύμφωνα με τις τουρκικές αρχές, ενώ μετά τη σύλληψή του μεταφέρθηκε στα δικαστήρια και πλέον κρατείται μέχρι να παρουσιαστεί μπροστά σε δικαστή.

Τα 250 διαμερίσματα στο δωδεκαώροφο κτήριο του Τσοσκούν πωλούνταν από 1,5 εκατομμύριο λίρες μέχρι και 3 εκατομμύρια λίρες. Η εταιρεία που έχτισε το συγκεκριμένο κτήριο ανήκε σε εκείνον και τον αδερφό του, ο οποίος φέρεται να βρίσκεται στο Μαυροβούνιο, όπου εδρεύει η κατασκευαστική τους εταιρεία.

Αμέσως μετά την κατάρρευση του πολυτελούς κτηρίου, οι τουρκικές αρχές ξεκίνησαν έρευνα για τα δύο αδέρφια. Μάλιστα φαίνεται πως οδηγήθηκαν στη σύλληψη του Μεχμέτ έπειτα από πληροφορία που πήραν πως ήταν έτοιμος να διαφύγει στο εξωτερικό.