Νέα αντιπαράθεση Φίλη – Ιερώνυμου

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


«Δυστυχώς, και ζητώ συγγνώμη γι’ αυτή τη φράση, ο κ. Φίλης είναι ένας προβληματικός άνθρωπος. Άλλα λέει το βράδυ, άλλα λέει το πρωί, είναι ασυνεπής. Και το λέω αυτό σαν αρχιεπίσκοπος. Ασυνεπής στις σχέσεις του και στα λόγια του» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Ιερώνυμος.

«Ποιο λόγο έχει η Αριστερά, ο κομμουνισμός αν θέλετε, να έχει λόγο στα εκκλησιαστικά πράγματα; Την καλύτερη απάντηση την έδωσε το ΚΚΕ ο κ. Κουτσούμπας και τον συγχαίρω γι’ αυτό. Είπε τι λόγο έχει η Αριστερά για το παγκάρι της Εκκλησίας.  

Η πιο σωστή λύση ήταν αυτή που συμφωνήσαμε, να γίνει μια επιτροπή από τις δύο πλευρές και αυτή ήταν πρόταση του ίδιου του Πρωθυπουργού.

Εγώ ρώτησα τον κ. Φίλη, μπροστά στον Πρωθυπουργό: «Κύριε υπουργέ έχετε να μας πείτε κάτι δικό σας;» και μου απάντησε: «Εχουμε μπροστά μας τον Πρωθυπουργό. Ο υπουργός δεν κάνει τίποτε πέρα από αυτό που του λέει ο Πρωθυπουργός».

Το επίμαχο τρέιλερ:

[g_youtube v="3l6QV4lA2hs{/youtube} 

"Μαθαίνω, ότι (ο Αρχιεπίσκοπος) δεν αποφεύγει τον πειρασμό… Δεν σκοπεύω να ακολουθήσω. Δηλώνω υποστηρικτής των όσων είπε στον Άη Στράτη. Άλλωστε, η διαφωνία που έχει προκύψει είναι πολιτική και θεσμική και όχι προσωπική"

Η προβολή αυτής της αποστροφής του λόγου του Αρχιεπισκόπου σε σχετικό τρέιλερ της εκπομπής προκάλεσε την αντίδραση του υπουργού παιδείας.

Ο κ. Φίλης επισημαίνει στην ανακοίνωσή του:

«Την 28η Οκτωβρίου άκουσα τον αρχιεπίσκοπο στον Άη Στράτη, να λέει ότι “δεν είναι καιρός για πείσματα και πράγματα που μας έχουν πληγώσει” και ότι “τα προβλήματα πρέπει να λυθούν χωρίς πάθος”. Σήμερα, μαθαίνω, ότι σε μια συνέντευξή του, που θα μεταδοθεί το βράδυ, δεν αποφεύγει τον πειρασμό… Δεν σκοπεύω να ακολουθήσω. Δηλώνω υποστηρικτής των όσων είπε στον Άη Στράτη. Άλλωστε, η διαφωνία που έχει προκύψει είναι πολιτική και θεσμική και όχι προσωπική».

«Ο κ. Φίλης υποπίπτει για μία ακόμη φορά σε έναν ακόμη πειρασμό και πάλι για επικοινωνιακούς λόγους» απαντά ο διευθυντής του γραφείου Τύπου της Αρχιεπισκοπής Αθηνών Χάρης Κονιδάρης σε ενημερωτική ιστοσελίδα και συμπληρώνει:

«Είναι τέτοιο το αντικληρικαλιστικό πείσμα του, ώστε αυτός που, κατά δήλωσή του, «δεν σκοπεύει να ακολουθήσει», σπεύδει να κάνει δήθεν συναινετικές δηλώσεις προτού καν ακούσει τι λέει ο Αρχιεπίσκοπος».

Δυστυχώς γι’ αυτόν, έναν υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων, οι υβριστικές και απρεπείς για την Εκκλησία και την προσφορά της στο έθνος μας και στον λαό μας, δηλώσεις του είναι ακόμη νωπές Επιπλέον, ο Χάρης Κονιδάρης στην δήλωση, στην οποία προέβη μετά την ανακοίνωση του υπουργού Παιδείας για τις θέσεις του Αρχιεπισκόπου Ιερωνύμου στην εκπομπή «Ιστορίες» στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ και μεταδίδει το ΑΠΕ υπογραμμίζει ότι «δυστυχώς γι’ αυτόν, έναν υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων, οι υβριστικές και απρεπείς για την Εκκλησία και την προσφορά της στο έθνος μας και στον λαό μας, δηλώσεις του είναι ακόμη νωπές».

Οι σχέσεις με τον Τσίπρα

Είναι υπερεκτιμημένες όλες οι απόψεις που λένε ότι έχουμε δύσκολες σχέσεις επειδή είναι ο πρώτος αριστερός Πρωθυπουργός. Δεν αρνήθηκα τον διάλογο με κανέναν Πρωθυπουργό – μίλησε και με τον κ. Παπανδρέου και με τον κ. Σαμαρά και με τον κ. Τσίπρα. Εκτιμώ τις προσπάθειές τους και βλέπω τα λάθη τους. 

{youtube}2XcBW7lLGB4"]

Ο κλαμένος Καμμένος σε Ιερώνυμο: "Αν μου πείτε δεν συμφωνείτε, ρίχνω την κυβέρνηση"

Λεπτομέρειες για τη συνάντησή του στο Μέγαρο Μαξίμου με τον πρωθυπουργό, τον υπουργό παιδείας, αλλά και τον υπουργό Αμύνης έδωσε στη συνέντευξή του ο Αρχιεπίσκοπος. Όπως είπε, ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ, Πάνος Καμμένος, τον διαβεβαίωσε πως προτίθεται να ρίξει την κυβέρνηση, αν εκείνος δεν ικανοποιηθεί από τις αποφάσεις πρωθυπουργού και υπουργού παιδείας. Αίσθηση προκάλεσε επίσης η πλήρης κάλυψη των αμφιλεγόμενων τοποθετήσεων του Μητροπολίτη Αμβρόσιου και άλλων ακραίων φωνών του ιερατείου, αλλά και η στάση του επικεφαλής της ελληνικής ορθόδοξης εκκλησίας απέναντι στους πρόσφυγες. Βήματα πίσω φαίνεται πως κάνει και στο θέμα του μουσουλμανικού τεμένους ο Ιερώνυμος. «Πρέπει να είμαστε δίκαιοι, ευθύς, το ομολόγησε. Είπε «αν μου πείτε Μακαριότατε, δε συμφωνείτε, δε θέλετε, εγώ ρίχνω την κυβέρνηση αύριο το πρωί»» σημείωσε συγκεκριμένα για τη διαρροή πως ο πρόεδρος τον ΑΝΕΛ είχε απειλήσει με αποχώρηση από την κυβέρνηση για το θέμα των θρησκευτικών και πρόσθεσε: «Και μάλιστα παρακάλεσε να μη φύγουμε από αυτόν τον χώρο -σχεδόν μετά δακρύων- αν δε βρούμε λύση γιατί ο τόπος χρειάζεται συναίνεση για να προχωρήσουμε».... 

Πηγή:mixanitouxronou.gr