Αλέξης Τσίπρας: «Κατώτατος μισθός στα 800 ευρώ – Θα είναι το πρώτο μας νομοσχέδιο»

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Παραφράζοντας μία φράση του Χαρίλαου Τρικούπη απευθυνόμενος προς τον πρωθυπουργό, ξεκίνησε την ομιλία του στη Βουλή για τον προϋπολογισμό ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, σημειώνοντας πως «δυστυχώς επτωχεύσατε».

«Οι άριστοι αποδείχθηκαν άχρηστοι» είπε ο Αλέξης Τσίπρας λέγοντας πως η κυβέρνηση έχει γίνει επιταχυντής των όποιων κρίσεων έχει διαχειριστεί, και τονίζοντας πως ο κ. Μητσοτάκης επιχείρησε να εκμεταλλευτεί πολιτικά την πανδημία και τον πόνο των πολιτών.

Τόνισε πως «το πρώτο νομοσχέδιο της προοδευτικής κυβέρνησης θα είναι η αύξηση του κατώτατου μισθού στα 800 ευρω και η διαγραφή μέρους του πανδημικού χρέους για για τις επιχειρήσεις».

«Το μεγάλο σας πρόβλημα δεν είναι η διαχειριστική σας ανεπάρκεια» τόνισε προς τα κυβερνητικά έδρανα ο κ. Τσίπρας, αλλά ότι «επιχειρήσατε να κερδοσκοπήσετε» πολιτικά την ώρα του πόνου, προσθέτοντας πως «ο βασιλιάς είναι γυμνός και ηθικά έκπτωτος».

Αλέξης Τσίπρας: «Κατώτατος μισθός στα 800 ευρώ – Θα είναι το πρώτο μας νομοσχέδιο»

Η ομιλία του Αλέξη Τσίπρα για τον προϋπολογισμό

Ο κ. Τσίπρας στην συνέχεια επικεντρώθηκε στα οικονομικά θέματα λέγοντας πως με την πολιτική της η κυβέρνηση πετυχαίνει να κάνει τους φτωχούς κατώτερους. «Είναι το ίδιο μοντέλο που μας οδήγησε στην χρεωκοπία της χώρας πριν από 13 χρόνια», είπε ο κ. Τσίπρας.