Εκλογές 2023: Τσιγγάνοι μοίραζαν ψηφοδέλτια ΣΥΡΙΖΑ – Τους συνέλαβε η Αστυνομία

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Τέσσερις Ρομά συνελήφθησαν σήμερα το μεσημέρι από αστυνομικούς του Τμήματος Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης στον Δενδροπόταμο Θεσσαλονίκης για παράβαση της νομοθεσίας για την εκλογή βουλευτών.

Συγκεκριμένα, σε εξωτερικό χώρο εκλογικού κέντρου στην περιοχή του Δενδροποτάμου, εντοπίστηκαν να μοιράζουν στους προσερχόμενους πολίτες που πήγαιναν να ασκήσουν το πολιτικό τους δικαίωμα, διπλωμένα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλονίκης:

“Συνελήφθησαν σήμερα το μεσημέρι από αστυνομικούς του Τμήματος Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης τέσσερις ημεδαποί για παράβαση της νομοθεσίας για την εκλογή βουλευτών.

Συγκεκριμένα, οι ανωτέρω κατελήφθησαν σε εξωτερικό χώρο εκλογικού κέντρου στην περιοχή του Δενδροποτάμου, να μοιράζουν στους προσερχόμενους πολίτες που πήγαιναν να ασκήσουν το πολιτικό τους δικαίωμα, διπλωμένα ψηφοδέλτια πολιτικού κόμματος.

Στην κατοχή των συλληφθέντων και σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο τους βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, μεταξύ άλλων, συνολικά 2.239 ψηφοδέλτια, υλικό που σχετίζεται με την εκλογική διαδικασία και το συνολικό χρηματικό ποσό των 495 ευρώ.

Διενεργείται προανάκριση από το Α.Τ. Αμπελοκήπων-Μενεμένης, ενώ για το περιστατικό ενημερώθηκε ο αρμόδιος Εισαγγελέας”.