Υπουργοί ψάχνουν…εκλογική περιφέρεια

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Έντονη ανησυχία και εκνευρισμός επικρατεί στο κυβερνητικό στρατόπεδο, μετά την αρνητική τροπή που λαμβάνουν οι δημοσκοπήσεις και τείνει να χαρακτηριστεί ως μη αναστρέψιμη.


Ιδιαίτερη ανησυχία υπάρχει σε υπουργούς της κυβέρνησης, που αντιλαμβάνονται ότι η πολιτική τους επιβίωση εξαρτάται, σε ένα μεγάλο βαθμό, από την εκλογή τους στην επόμενη βουλή.

Για κάποιους το πρόβλημα είναι ιδιαίτερα οξύ, αφού αναζητούν εκλογική περιφέρεια για να εκλεγούν μια και την προηγούμενη φορά ήταν στο Επικρατείας ή τοποθετήθηκαν στην κυβέρνηση ως εξωκοινοβουλευτικοί υπουργοί.

Στην κατηγορία αυτή ανήκουν:

mixelakis

-Ο κ.Γιάννης Μιχελάκης που γνωρίζει ότι πολύ δύσκολα ο κ.Σαμαράς θα τον συμπεριλάβει και πάλι στις επιλογές για τις εκλόγιμες θέσεις στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας.

Ο Υπουργός Εσωτερικών θα επιλέξει να πολιτευθεί σε μία από τις δύο περιφέρειες των Αθηνών και αυτή τη στιγμή σταθμίζει όλα τα δεδομένα. Σε αυτό το πλαίσιο εντάσσεται και η επιθυμία του να είναι υποψήφιος δήμαρχος Αθηναίων με τη στήριξη της Ν.Δ. Θεωρεί, ότι αυτή η προοπτική ανεξαρτήτως αποτελέσματος, θα τον βοηθήσει να αποκτήσει ερείσματα στην Α'Αθηνών.

stamatis

-Ο κ.Δημήτρης Σταμάτης, Υπουργός Επικρατείας και εξ απορρήτων του κ.Σαμαρά, αναζητεί και αυτός το δρόμο προς τη Βουλή. Η εκλογή του στην Α΄ Θεσσαλονίκης θεωρείται αδύνατη και ο μόνος τρόπος είναι να συμπεριληφθεί σε μία από τις τρεις πρώτες θέσεις του ψηφοδελτίου Επικρατείας για να είναι σίγουρος.

Υπάρχουν όμως και υπουργοί που κινδυνεύει η εκλογή τους, στην περιφέρεια που εκλέγονταν μέχρι σήμερα, και κάνουν σκέψεις μεταπήδησης σε άλλες περιφέρειες που ενδεχομένως να έχουν καλύτερη τύχη.

Αυτοί είναι:

vroustis223432

-Ο Υπουργός Εργασίας κ.Γιάννης Βρούτσης, που έχοντας πάρει δυσάρεστες αποφάσεις αντιμετωπίζει ανησυχεί για την προοπτική επανεκλογής του στις Κυκλάδες.

Θα συνυπολογίσει όλα τα δεδομένα και ιδιαίτερα την εικόνα της Ν.Δ στα νησιά, που εμφανίζει καθίζηση. Ο κ.Βρούτσης απολαμβάνει της εύνοιας του κ.Στουρνάρα και της τρόικα αλλά αυτό δεν αρκεί.

ar42342

- Ο Υπουργός Παιδείας κ.Αρβανιτόπουλος, βλέπει ότι η επανεκλογή του στην Α' Πειραιά είναι από δύσκολη έως παρακινδυνευμένη. Σύμφωνα με πληροφορίες , επιθυμία του θα ήταν να συμπεριληφθεί στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας της Ν.Δ.

Ανάλογο κλίμα επικρατεί και σε υπουργούς που προέρχονται από το χώρο του ΠΑΣΟΚ και διαισθάνονται ότι η επανεκλογή τους στην επόμενη βουλή είναι δύσκολη, όπως οι κ.κ. ΧρυσοχοϊδηςΜανιάτης και η κ.Χριστοφιλοπούλου.

Το μόνο βέβαιο είναι ότι η μάχη του σταυρού θα είναι πολύ δύσκολη για όλους.