Μπακογιάννη: «Όταν έχεις πόλεμο δεν ζητάς πιστοποιητικό κοινωνικών φρονημάτων από αυτούς που πολεμάνε»


Η Ντόρα Μπακογιάννη μίλησε για όλες τις εξελίξεις τις εσωτερικής και εξωτερικής επικαιρότητας

Η βουλευτής της ΝΔ είπε στην εκπομπή «Mega Σαββατοκύριακο» για την ομιλία Ζελένσκι στη Βουλή και την ομιλία μελών του Τάγματος του Αζόφ:

«Είναι ντροπή αυτό που γίνεται στην Ελλάδα, είμαστε η μόνη χώρα της Ευρώπης, όπου όλοι μας η συζήτηση δεν στρέφεται γύρω από τον πρόεδρο μίας χώρας, ο οποίος μίλησε στη Βουλή των Ελλήνων για «Ελευθερία ή Θάνατο» και να συζητάμε για το εάν οι άνθρωποι τους οποίους έβγαλε επειδή είναι ελληνικής καταγωγής και πολεμούν στη Μαριούπολη, μας άρεσε ή δεν μας άρεσε ότι εμφανίστηκαν οι δύο μαχητές του Τάγματος του Αζόφ» και συμπλήρωσε:

«Όταν έχεις πόλεμο δεν ζητάς πιστοποιητικό κοινωνικών φρονημάτων από αυτούς που πολεμάνε»

«Για εμάς τους Έλληνες είναι πολύ σημαντικό να είμαστε ξεκάθαροι όταν μιλάμε για αυτόν τον πόλεμο. Για εμάς τους Έλληνες που ζήσαμε στο πετσί μας τη ρητορική του κυρίου Ερντογάν, τον αναθεωρητισμό του, ακριβώς η ίδια ορολογία χρησιμοποιήθηκε και από τον κύριο Πούτιν, άρα εμείς έχουμε κάθε λόγο να είμαστε ξεκάθαροι και να μην έχουμε καμία εσωτερική αμφισβήτηση ότι πολεμάμε με το δίκαιο» τόνισε.

Σχετικά με την ακρίβεια και τις κινήσεις της κυβέρνησης: «Σε ένα χρόνο από τώρα η οικονομία μας πρέπει να είναι προστατευμένη. Δεν πρέπει να ξαναπεράσουμε την εποχή των μνημονίων» είπε η βουλευτής, τονίζοντας επίσης πως η κυβέρνηση αναφορικά με την κερδοσκοπία θα είναι αμείλικτη.

Όσον αφορά την πανδημία και τον εμβολιασμό: «Στη φάση που βρισκόμαστε θέλω να πιστεύω πως θα κάνουμε ένα αξιοπρεπές Πάσχα και ένα καλό καλοκαίρι» ενώ σχετικά με τα σενάρια πρόωρων εκλογών σημείωσε πως οι εκλογές θα γίνουν στην ώρα τους και τόνισε πως η χώρα χρειάζεται σταθερότητα και «αυτήν την προσφέρει μία αυτοδύναμη κυβέρνηση».