Χαμός στη Βουλή – «Αρπάχτηκαν» Καμμένος – Ντινόπουλος

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Σε υψηλούς πραγματοποιήθηκε στη Βουλή η συζήτηση για την άρση ασυλίας τριών βουλευτών για τις αντίστοιχες υποθέσεις των κ.κ. Αργύρη Ντινόπουλου, Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη και Βασίλη Καπερνάρου.

Όλα ξεκίνησαν όταν μιλώντας ο βουλευτής της ΝΔ Αργύρης Ντινόπουλος κατά παλιότερων δηλώσεων του Νότη Μαριά στις παραμονές των εκλογών του 2000 οπότε υποστήριζε ότι μετά τις εκλογές θα επακολουθούσε νέα άνθιση του χρηματιστηρίου, για να αποδείξει ότι ήταν οπαδός του ΠΑΣΟΚ τότε, αναφέρθηκε στο σημερινό κόμμα και τον αρχηγό του.

«Ο αρχηγός του προέτρεπε τους πολίτες να λιντσάρουν τον δήμαρχό τους. Οι ίδιοι αντιμετωπίζουν άρσεις ασυλίας για μείζονα οικονομικά εγκλήματα», είπε, καταλογίζοντας στον κ. Μαριά συμπεριφορά όμοια με την “επιτομή δικτατορικών καθεστώτων”, συμπληρώνοντας μάλιστα ότι «δεν είναι τυχαίο ότι το κόμμα του δεν ψήφισε την διακοπή χρηματοδότησης», υπονοώντας την υπόθεση της Χρυσής Αυγής.

«Στις προσεχείς εκλογές, όταν θα σας πω ότι ανήκατε στο κόμμα του Καμμένου δεν ξέρω αν θα είναι δικό μου πλημμέλημα ή δικό σας κακούργημα. Είστε ο μετρ της πολιτικής κωλοτούμπας», είπε.

Η τοποθέτηση του κ. Ντινόπουλου προκάλεσε την έντονη αντίδραση του Πάνου Καμμένου«Να ζητήσει συγγνώμη. Ζητείται άρση ασυλίας για δηλώσεις που έκανα σε ιδιωτική συζήτηση για το λιντσάρισμα Πάχτα. Αν υπάρχει μία οικονομική υπόθεση για μένα, να το πείτε», είπε ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ.

«Στη βιομηχανία μηνύσεων για πολιτικές δηλώσεις έχουν προσχωρήσει οι νεοφασίστες που μάζεψε ο κ. Σαμαράς στο κόμμα της ΝΔ», είπε, ζητώντας επίμονα να ανακαλέσει ο κ. Ντινόπουλος για το “ψέμα” όπως χαρακτήρισε όσα είπε για οικονομικές υποθέσεις που τον φέρνουν απέναντι στην άρση της ασυλίας του.

«Έχετε υποχρέωση να ενημερώσετε προσωπικά το Σώμα. Δεν μπορεί να βγαίνει ο καθένας να πετάει ατιμωρητί τόνους λάσπης από το βήμα της Βουλής», είπε, συμπληρώνοντας ότι «συμφέρον έχουν να το κάνουν οι εκδότες που έχουν πτωχεύσει και συνεχίζετε να τους επιχορηγείτε»... «Αν ο σκοπός της κυβέρνησης είναι να ποινικοποιήσετε και να μας βάλετε φυλακή, είμαστε έτοιμοι να το δεχθούμε, να το υποστούμε και να κάνουμε χρήση του άρθρου 120 του Συντάγματος», κατέληξε.

Στον πρόεδρο των Ανεξαρτήτων Ελλήνων απάντησε η κοινοβουλευτική εκπρόσωπος της ΝΔ Σοφία Βούλτεψη. «Το μόνο για το οποίο δεν μπορεί να κατηγορηθεί η ΝΔ είναι ότι έχει τάσεις νεοφασισμού, η ΝΔ είναι το κόμμα που πρωτοστάτησε στην αποκατάσταση της Δημοκρατίας», είπε, συμπληρώνοντας ότι στη ΝΔ δεν δέχονται τέτοια πράγματα από ένα κόμμα όπως οι Ανεξάρτητοι Έλληνες που υπήρξε περίπτωση που ένωσαν την ψήφο τους με τους βουλευτές της Χρυσής Αυγής στην ίδια κάλπη…

Παρεμβαίνοντας εκ νέου ο κ. Καμμένος, επανήλθε ζητώντας να μάθει αν υπάρχει στη γνώση της Επιτροπής Δεοντολογίας της Βουλής, κάποιο αίτημα άρσης ασυλίας του για οικονομικό θέμα. «Αν δεν υπάρχει, πρέπει να ανακαλέσει», είπε για τον κ. Ντινόπουλο, ωρυόμενος από τη θέση του. «Δεν γνωρίζω ποιες υποθέσεις εκκρεμούν», απάντησε ο κ. Μαρκογιαννάκης. «Αν έχετε ανάγκη τόσο πολύ, πιστοποιητικού εντιμότητας, να το ξανασκεφτώ», είπε με νόημα…

{YouTube}E6Hx72scCgw{/YouTube}