Τσίπρας: «Πρέπει να φύγουν – Θα πάμε τον κατώτατο μισθό στα 800 ευρώ»

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


«Εκλογές άμεσα για να δοθεί δημοκρατική διέξοδος στα αδιέξοδα Μητσοτάκη», ζητά ο Αλέξης Τσίπρας – O ΣΥΡΙΖΑ επιθυμεί την προσφυγή στις κάλπες διότι «δεν πάει άλλο» και υπόσχεται αύξηση μισθού

«Εκλογές άμεσα για να δοθεί δημοκρατική διέξοδος στα αδιέξοδα Μητσοτάκη», ζητά ο Αλέξης Τσίπρας. Υποστηρίζει πως ο ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία επιθυμεί την προσφυγή στις κάλπες διότι «δεν πάει άλλο».

«Γιατί κάθε μέρα που περνάει πεθαίνουν δεκάδες αβοήθητοι συνάνθρωποί μας. Ξεπαγιάζουν εκατομμύρια οικογένειες, που βλέπουν το έτσι κι αλλιώς πενιχρό εισόδημα τους να το εξανεμίζει η ανεξέλεγκτη κερδοσκοπία. Πολλαπλασιάζονται τα φαινόμενα σήψης στις κορυφές της εξουσίας. Και η ανασφάλεια, ο φόβος για το αύριο, διατρέχει όλη την κοινωνία. Οι εκλογές είναι η μόνη δημοκρατική διέξοδος από αυτή την κατάσταση πολιορκίας», αναφέρει ο κ. Τσίπρας σε συνέντευξή του στην Αυγή της Κυριακης.

Αλέξης Τσίπρας: 800 ευρώ κατώτατος μισθός

«Με την εκλογή της νέας κυβέρνησης θα αυξήσουμε τον κατώτατο μισθό στα 800 ευρώ, γεγονός που θα συμπαρασύρει όλα τα μισθολογικά κλιμάκια στον ιδιωτικό τομέα. Θα μηδενίσουμε, ή θα μειώσουμε δραστικά το χρέος των μικρομεσαίων επιχειρήσεων που δημιουργήθηκε εξαιτίας της πανδημίας. Και θα προχωρήσουμε σε προσωρινά μέτρα ανακούφισης νοικοκυριών και επιχειρήσεων για όσο διαρκεί η κρίση. Όπως η μείωση του ΕΦΚ στα καύσιμα, στο κατώτατο όριο που προβλέπει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, και η μείωση του ΦΠΑ στα βασικά τρόφιμα, στον κατώτατο συντελεστή του 6%. Ταυτόχρονα θα βάλουμε μόνιμα και αποφασιστικά τέρμα στην ασυδοσία των καρτέλ» αναφέρει ο Αλέξης Τσίπρας. Για τις αλλαγές στο κόμμα που έχει προτείνει λέει ότι «όραμά μου είναι να γίνει ο ΣΥΡΙΖΑ το πιο δημοκρατικό κόμμα στην Ευρώπη».