Άδωνις Γεωργιάδης: «Λόγω της αγάπης του λαού απολαμβάνουμε πρωτοφανή πολιτική κυριαρχία»

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Σε τηλεοπτική του εμφάνιση ο υπουργός Ανάπτυξης μίλησε για τις ανατιμήσεις, αλλά και για την εξεταστική επιτροπή για τις δημοσκοπήσεις

Όσον αφορά τις αυξήσεις τιμών υποστήριξε: «Εγώ ως αρμόδιος υπουργός, δεν μπορώ την πολιτική μας πάνω στην οικονομία να τη χειρίζομαι με όρους κομματικής αντιπαράθεσης. Για να πάρουμε σωστές οικονομικές, πολιτικές πρέπει να καταλάβουμε τι μας συμβαίνει. Σύμφωνα με τα στοιχεία του 2021 της ΕΛΣΤΑΤ, ο Σεπτέμβριος ήταν από τους μήνες με την υψηλότερη ιδιωτική κατανάλωση τα τελευταία χρόνια. Αν ρωτήσετε τους εμπόρους, η κίνηση στα καταστήματα πήγε πάρα πολύ καλά. (…) Και το μεγάλο κύμα ακρίβειας που περιγράφεται ακόμα δεν έχει έρθει. Δεν λέω ότι αποκλείεται να έρθει, αλλά λέω πως ακόμα δεν έχει έρθει. Άρα έχουμε καταναλωτές που ξοδεύουν – για να ξοδεύουν πάει να πει ότι έχουν- μια ΕΛΣΤΑΤ που λέει πως το εισόδημα έχει αυξηθεί και μια αγορά που με βάση τα στοιχεία της Eurostat έχει πληθωρισμό, τον τρίτο χαμηλότερο στην ΕΕ».

Παράλληλα για το ίδιο θέμα επιτέθηκε στον Αλέξη Τσίπρα σχολιάζοντας ότι: «αυτός ο άνθρωπος έχει γίνει πρωθυπουργός και επαφή με την πραγματικότητα δεν έχει αποκτήσει. Σε όλες τις ομιλίες του φέρνει ως παράδειγμα προς μίμηση την Ισπανία, προφανώς λόγω ιδεολογικής συγγένειας με τους Podemos. Η Ισπανία είχε πληθωρισμό 4,1% και η Ελλάδα 2,1%».

Σχετικά με την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για την σύσταση εξεταστικής επιτροπής και τις δημοσκοπήσεις και τη λίστα Πέτσα απάντησε: «Είναι αδύνατον για τον κ. Τσίπρα να ξεπεράσει τον εαυτό του. (…) Εάν εγώ δώσω απευθείας ανάθεση στην εταιρεία Alco, έχω δώσει τα λεφτά στο OPEN; Γιατί εάν δώσω λεφτά στην Interview τα έχει πάρει ο ιδιοκτήτης του Βεργίνα TV; Την ίδια ώρα που πήρε απευθείας ανάθεση η Interview για να κάνει δημοσκόπηση για το υπουργείο, πήρε απευθείας ανάθεση από το την Κοινωνία της Πληροφορίας η ProRata που δημοσιεύει δημοσκοπήσεις στην Εφημερίδα των Συντακτών».

«Το λέω ως παράδειγμα του πως ο κ. Τσίπας στην προσπάθειά του να διαστρεβλώσει και να πετάξει λάσπη, είναι πρόθυμος να πει τα πάντα. (…) Ο κ. Τσίπρας έφτιαξε την πρόταση και τα υπόλοιπα κόμματα τη στηρίζουν. Και εμείς συντασσόμαστε και λέμε να ελέγξουμε πως γίνονται οι δημοσκοπήσεις, από τις αρχές του 2015. Ένας φιλαλήθης, που είναι καθαρός, έχει λόγο να πει όχι στην πρόταση της ΝΔ; Την εξεταστική στην υγεία για τον εαυτό μου την ψήφισα. Εμείς δεν είπαμε να μην ελέγξουμε τη δική μας περίοδο, αλλά θα ελέγξουμε και την προηγούμενη περίοδο. Η μόνη περίπτωση από αυτή την εξεταστική που μπορεί να καταλήξει σε έλεγχο και ενδεχομένως στον εισαγγελέα κατά τη γνώμη μου είναι αυτή της VoxPop. Που είναι καραμπινάτη υπόθεση. Η εταιρεία ιδρύθηκε πριν τις ευρωεκλογές. Βγήκε ο κ. Βαξεβάνης και είπε ότι η VoxPop είχε δημοσιεύσει δημοσκοπήσει για τη Real και την ΕΦΣΥΝ. Για τη μεν Real βγήκε ο κ. Χατζηνικολάου και διέψευσε. Για την ΕΦΣΥΝ, η εφημερίδα τηρεί σιγή ιχθύος. Και την επομένη των ευρωεκλογών η εταιρία διαλύθηκε.»

Καταλήγοντας τόνισε πως οι δημοσκοπήσεις δείχνουν την αγάπη του λαού προς το κόμμα του:

«Μπορείτε να μου δείξετε μια δημοσκόπηση από το 2016 έως σήμερα που να μην έχει πρώτη τη Νέα Δημοκρατία; Εμείς λόγω της αγάπης του λαού και της στήριξης του λαού απολαμβάνουμε πρωτοφανή πολιτική κυριαρχία. Ο λαός μας την έδωσε. Αυτή η κυριαρχία επιβεβαιώνεται από το 2016 έως και σήμερα σε όλες τις εταιρείες δημοσκοπήσεων».