Διεγράφη από τη ΝΔ ο πρώην υπουργός Μιχάλης Λιάπης

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Τη διαγραφή του Μιχάλη Λιάπη από τα μητρώα μελών της Νέας Δημοκρατίας για αντιδεοντολογική συμπεριφορά αποφάσισε η Κεντρική Επιτροπή Δεοντολογίας του κόμματος.

Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση, η απόφαση ελήφθη σύμφωνα με όσα προβλέπει το καταστατικό της ΝΔ.

Η ανακοίνωση αναφέρει:

«Με απόφαση που πήρε, χθες, η Κεντρική Επιτροπή Δεοντολογίας της Νέας Δημοκρατίας, διαγράφεται από τα μητρώα μελών του Κόμματος για αντιδεοντολογική συμπεριφορά, ο κ. Μιχάλης Λιάπης, σύμφωνα με όσα προβλέπει το Καταστατικό του Κόμματος». 

Με αφορμή μάλιστα την περίπτωση του Μιχάλη Λιάπη, ο πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, έδωσε επείγουσα εντολή στον υπουργό Δικαιοσύνης, Χαράλαμπο Αθανασίου, να επεξεργαστεί διάταξη, σύμφωνα με την οποία, βουλευτές, είτε ενεργοί είτε σε σύνταξη, οι οποίοι θα υποπίπτουν σε συγκεκριμένα αδικήματα, θα στερούνται όλων των προνομίων τους που συνδέονται με τη βουλευτική ιδιότητα.

{YouTube}KJYUCNWWR0Q{/YouTube}


Δεν παρέστη στο δικαστήριο ο Μ. Λιάπης

Ο Μιχάλης Λιάπης υποτίθεται πως σήμερα θα δικαζόταν για τις πλαστές πινακίδες που είχε στο ανασφάλιστο αυτοκίνητό του, ύστερα από προθεσμία που ζήτησε και πήρε ο ίδιος προκειμένου να απολογηθεί.

Δεν παρέστη όμως στο δικαστήριο με την δικαιολογία ότι λείπει σε ταξίδι στο εξωτερικό. Η δίκη πήρε αναβολή για τις 30 Δεκεμβρίου.

Σε δηλώσεις του μετά τη σύλληψή του ο πρώην υπουργός μίλησε για απερισκεψία, παραδεχόμενος πως έσφαλε. Αργότερα, από την Ευελπίδων, ανέφερε: «Τον Αύγουστο κατέθεσα τις πινακίδες για οικονομικούς λόγους, για το τεκμήριο. Συνταξιούχος είμαι. Η κρίση είχε αγγίξει και μένα. Δεν λέω ότι είμαι φτωχός. Το αυτοκίνητο το είχα σε μια αποθήκη στο Πόρτο Ράφτη και επειδή θα έφευγα για Ασία φοβήθηκα για τη μπαταρία. Είχα πληρώσει τα τέλη κυκλοφορίας για το 2013. Ασφάλεια δεν είχα γιατί δεν το κυκλοφορούσα. Ήταν η κακία η ώρα. Θα τιμωρηθώ όπως πρέπει».