ΚΕΡΑΜΕΩΣ: Μάσκα για τους μαθητές από το νηπιαγωγείο

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Από το νηπιαγωγείο θα πρέπει να φορούν οι μαθητές μάσκα, σύμφωνα με την εισήγηση που έκαναν προς το υπουργείο Υγείας, οι ειδικοί της επιτροπής των λοιμωξιολόγων.

«Την αποδεχόμαστε» (σσ. την πρόταση) δήλωσε η υπουργός Παιδείας στο δελτίο του Alpha σημειώνοντας πως το σχέδιο της κυβέρνησης για τα σχολεία θα ανακοινωθεί την ερχόμενη Δευτέρα.

Σύμφωνα με την κ. Κεραμέως η πρόταση που έκαναν οι ειδικοί είναι να δοθεί βάρος στην εκπαίδευση της χρήσης μάσκας στους μαθητές της μικρής ηλικίας.

Αναφορικά με το άνοιγμα των σχολείων η υπουργός Παιδείας επεσήμανε ότι θα γίνει επικαιροποίηση των μέτρων εάν υπάρξει ανάγκη όπως συνέβη και στο πρώτο διάστημα της επιδημίας στην Ελλάδα.

«Στόχος να μην κλείσει κανένα σχολείο»

Για το άνοιγμα των σχολείων και τη χρήση μάσκας μίλησε το πρωί της Πέμπτης στον ΣΚΑΪ ο πρόεδρος Ελληνικής Εταιρείας Λοιμωξιολόγων και μέλος την επιτροπής Λοιμωξιολόγων για τον κορωνοϊό, Παναγιώτης Γαργαλιάνος.

Όπως είπε και ο πρόεδρος Ελληνικής Εταιρείας Λοιμωξιολόγων οι αποφάσεις του υπουργείου Παιδείας για το άνοιγμα των σχολείων θα δοθούν σαφείς οδηγίες.

Τα παιδιά που συγχρωτίζονται με ηλικιωμένους θα πρέπει να παίρνουν τα μέτρα τους, επεσήμανε ο Παναγιώτης Γαργαλιάνος, ωστόσο, συμπλήρωσε ότι η μεταδοτικότητα από παιδιά σε ενηλίκους είναι μικρή, σύμφωνα με τα στοιχεία που έχουν έως τώρα οι ειδικοί.

Σχετικά με τη λειτουργία του σχολείου, είπε ότι υπάρχει υγειονομικό πρωτόκολλο, το οποίο επικαιροποιείται συνεχώς.

«Αν τα κρούσματα αυξηθούν δεν θα έχουμε την ίδια εικόνα και λειτουργία του σχολείου», τόνισε. Τα παιδιά θα προαυλίζονται ανά ομάδες, δεν θα βγαίνουν διάλειμμα όλες οι τάξεις στον ίδιο χώρο. Επίσης, συζητείται και το θέμα αλλαγής ωραρίου του σχολείου.