ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Η Ευρώπη ανησυχεί για αναζωπύρωση της πανδημίας

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Άλμα των κρουσμάτων στη Γερμανία, τα οποία επανήλθαν στα επίπεδα του Απριλίου, την ώρα που στη Γαλλία καταγράφεται η μεγαλύτερη αύξηση κρουσμάτων από τον Μάιο και νέο κύμα ξεσπά στην Ισπανία.  Kαθώς πλησιάζει το φθινόπωρο, η Ευρώπη ανησυχεί για μια αναζωπύρωση της πανδημίας του νέου κορωνοϊού.

Στον κόσμο, οι περιορισμοί πολλαπλασιάζονται καθώς η επιδημία έχει ήδη στοιχίσει τη ζωή σε περισσότερους από 780.000 ανθρώπους, ενώ πριν ακόμη υπάρξει εμβόλιο έχει αρχίσει η συζήτηση για τον εμβολιασμό: ο μελλοντικός εμβολιασμός θα είναι έτσι υποχρεωτικός στην Αυστραλία, αλλά όχι και στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες παραμένουν η χώρα με τους περισσότερους νεκρούς από την Covid-19 στον πλανήτη και έχουν καταγράψει 172.965 θανάτους, δηλαδή 1.286 περισσότερους στη διάρκεια των τελευταίων 24 ωρών

Όμως η Ευρώπη, η οποία είχε λάβει δρακόντεια μέτρα για να περιορίσει την εξάπλωση της πανδημίας στη διάρκεια του χειμώνα και της άνοιξης, ανησυχεί επίσης για μια νέα αναζωπύρωση την ώρα που οι θερινές διακοπές φθάνουν στο τέλος τους.

Η Γερμανία κατέγραψε στη διάρκεια του τελευταίου 24ώρου 1.707 νέα κρούσματα και δέκα θανάτους επανερχόμενη στα επίπεδα που είχε στα τέλη Απριλίου, μια περίοδο που είχε θεωρηθεί τότε η κορύφωση της πανδημίας.

Οι γερμανικές αρχές πολλαπλασιάζουν τις προειδοποιήσεις μπροστά στην αύξηση των κρουσμάτων μόλυνσης, 228.621 συνολικά, η οποία συνδέεται σε μεγάλο βαθμό με την επιστροφή πολυάριθμων Γερμανών τουριστών από το εξωτερικό.

Και η ιδέα της εργάσιμης εβδομάδας των τεσσάρων ημερών επανέρχεται στη Γερμανία σαν φάρμακο για να διατηρηθούν οι θέσεις εργασίας στη διάρκεια και μετά τη χωρίς προηγούμενο κρίση που έχει προκληθεί από τον κορωνοϊό ένα ζήτημα πολύ αμφιλεγόμενο από την πλευρά των επιχειρήσεων.

br