Κυριάκος Μητσοτάκης: Κατά συρροήν ψεύτης ο Τσίπρας

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Σφοδρότατη επίθεση κατά του πρωθυπουργού και της κυβέρνησης εξαπέλυσε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης κατηγορώντας τον για ασύστολα ψεύδη και εξαπάτηση του ελληνικού λαού.

«Είναι οξύμωρο ο κατά συρροή ψεύτης να μιλάει για τη γλώσσα της αλήθειας», είπε στην έναρξη της ομιλίας του ο Κυριάκος Μητσοτάκης και έστρεψε τα βέλη του κατά του κ. Τσίπρα υποστηρίζοντας πως «δεν έχει κανένα δισταγμό, κανένα φραγμό, αρκεί να κρατηθεί στην εξουσία. Αναρωτιέμαι ποιον μπορεί να ξανακοιτάξει, με ποιον μπορεί να ξαναμιλήσει. Το τελευταίο καταφύγιο της δημοκρατίας είναι η ντροπή και όταν αυτή δεν υπάρχει, τότε η παρακμή καλπάζει».

Παράλληλα επιτέθηκε και στους υπουργούς της κυβέρνησης. «Ο υπουργός εργασίας, Γιώργος Κατρούγκαλος εισηγείται διατάξεις, που ο ίδιος ως μεγαλοδικηγόρος κατήγγειλε.

Η Ελλάδα απαξιώνεται κάθε μέρα που περνά. Και κάθε μέρα που παραμένετε στην εξουσία, η Ελλάδα διολισθαίνει. Θα είστε ο πιο απαξιωμένος πρωθυπουργός που είχε η Ελλάδα ποτέ. Κύριε Τσίπρα δεν μπορείτε καν να αποτρέψετε την καταστροφή που εσείς ο ίδιος προκαλείτε», είπε ο κ. Μητσοτάκης χειροκροτούμενος από την ΚΟ της ΝΔ.

Αναφερόμενος στο Ασφαλιστικό στο νομοσχέδιο, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας υπογράμμισε πως με τη μυωπική ιδεοληψία που χαρακτηρίζει την κυβέρνηση το ασφαλιστικό δεν εξασφαλίζει τη βιωσιμότητα του συστήματος. Στο σημείο αυτό ανέφερε 9 (εννέα) παραφωνίες του Ασφαλιστικού νομοσχεδίου.

 
  • Το νομοσχέδιο μειώνει δραστικά τις συντάξεις όσων θα βγουν από εδώ και στο εξής
  • Οι υφιστάμενες κύριες συντάξεις προστατεύονται μόνο μέχρι το 2018. Μετά δεν σας ενδιαφέρει τι θα γίνει, γιατί δεν θα είστε στην κυβέρνηση
  • Το ασφαλιστικό σας μειώνει την εθνική σύνταξη από 384 ευρώ για 15 έτη ασφάλισης σε 346 ευρώ
  • Το νομοσχέδιο εξοντώνει τους ελεύθερους επαγγελματίες
  • Το νομοσχέδιο κόβει το αφορολόγητο για τη μεγάλη πλειοψηφία των φορολογουμένων. Μειώνετε κατά 909 ευρώ.
  • Ό, τι κερδίζει κανείς από το αφορολόγητο, το χάνει από την αύξηση των έμμεσων φόρων
  • Αυξάνεται τη φορολόγηση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων κατά 12%
  • Η εισφορά αλληλεγγύης γίνεται πλέον μόνιμος φόρος
  • Αυξάνετε το φόρο στα μερίσματα. Η αύξηση του φόρου στα μερίσματα, δίνει κίνητρο για ζημιές, όχι για κέρδη

«Δολοφονείτε την προοπτική των νέων στη χώρα» πρόσθεσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης υπογραμμίζοντας ότι «αυτό το νομοθέτημα είναι η επιτομή της ανικανότητάς σας. Σας πήρε 9 μήνες για να καταλήξετε ασθμαίνοντας σε έναν αχταρμά μέτρων».

«Η τσίπα δεν είναι χαρακτηριστικό της κυβέρνησής σας» είπε σε υψηλούς τόνους ο κ. Μητσοτάκης προκαλώντας την αντίδραση των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ. 

Κάνοντας ειδική αναφορά στον υπουργό Οικονομικών και την παραίβαση της «κόκκινης γραμμής» που ο ίδιος είχε θέση ο πρόεδρος της ΝΔ πρόσθεσε ότι «δεν είχε την τσίπα να παραιτηθεί».