

Ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, θα έχει συνάντηση σήμερα, στις 12:00, στο Μέγαρο Μαξίμου, με τον πατριάρχη Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής, Θεόδωρο Β’.
Υπενθυμίζεται ότι η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, συναντήθηκε την Τετάρτη με τον Πάπα και Πατριάρχη Αλεξανδρείας και Πάσης Αφρικής, Θεόδωρο Β’.
Ο Μακαριώτατος ενημέρωσε την κυρία Σακελλαροπούλου για το σημαντικό ιεραποστολικό, εκπαιδευτικό, κοινωνικό και φιλανθρωπικό έργο του Πατριαρχείου καθώς και για τα έντονα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι χώρες της Αφρικής.
Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας συνεχάρη το Μακαριώτατο για την προσφορά στο ποίμνιό του κάτω από αντίξοες συνθήκες και τόνισε την ανάγκη η Ευρώπη να στηρίξει την Αφρική αντιμετωπίζοντας με τον τρόπο αυτό και τις μεταναστευτικές πιέσεις που δέχεται.
