Το «Βήμα»:Το έγγραφο του ΚΕΕΛΠΝΟ με την παρέμβαση Πολάκη σε διαγωνισμό για τον διορισμό γιατρών (ΕΓΓΡΑΦΟ)


Πρωτοκολλημένο έγγραφο του ΚΕΕΛΠΝΟ που επιβεβαιώνει την πρωτοφανή παρέμβαση του αναπληρωτή υπουργού Υγείας κ. Παύλου Πολάκη στον διαγωνισμό για τον διορισμό 100 ιατρών σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείες (ΜΕΘ), φέρνει στη δημοσιότητα «Το Βήμα».

Όπως σημειώνει η εφημερίδα στο ρεπορτάζ της, «διαπιστώνεται δε ότι ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας ακολούθησε την ίδια παράτυπη διαδικασία και στο διαγωνισμό για το διορισμό 400 νοσηλευτών ΠΕ, ΤΕ και ΔΕ».

Υπενθυμίζουμε ότι ο κ. Πολάκης ζήτησε και έλαβε τους φακέλους των υποψηφίων επιστημόνων και τις λίστες των επιτυχόντων που είχαν καταρτίσει οι αρμόδιες επιτροπές του ΚΕΕΛΠΝΟ, πριν αυτές ολοκληρώσουν το έργο τους. Δηλαδή, δεν τις είχαν υπογράψει.

Στο έγγραφο, με ημερομηνία 31.3.2016, αναφέρονται τα ακόλουθα: «Κατόπιν σχετικού αιτήματος του κ. Αναπληρωτή Υπουργού Υγείας, σας παραδίδουμε 215 πλήρεις πρωτότυπους φακέλους υποψηφίων ιατρών και 185 πλήρεις πρωτότυπους φακέλους υποψηφίων νοσηλευτών ΠΕ».

Όπως σημειώνει «Το Βήμα», ότι ούτε οι λίστες με τα ονόματα των ιατρών επιλογής του κ. Πολάκη, που αναρτήθηκαν στην ιστοσελίδα του ΚΕΕΛΠΝΟ, έχουν υπογραφεί από την αρμόδια επιτροπή του Κέντρου.

Χρ. Κέλλας: «Δεν τηρήθηκε η νόμιμη διαδικασία»

«Υπάρχουν ισχυρές ενδείξεις ότι δεν τηρήθηκε η νόμιμη διαδικασία δηλαδή η επιτροπή αξιολόγησης δεν επικύρωσε οποιονδήποτε πίνακα και το ΔΣ του ΚΕΕΛΠΝΟ δεν έλαβε επισήμως τέτοιον πίνακα.

Απόδειξη το γεγονός ότι για 72 θέσεις γιατρών, σύμφωνα με πληροφορίες, έχουν γίνει προς το παρόν 52 ενστάσεις. Δεν θα επιτρέψουμε στον κ. Πολάκη να κάνει το ΚΕΕΛΠΝΟ «offshore» του υπουργείου Υγείας», αναφέρει ο υπεύθυνος Τομέα Υγείας της ΝΔ, Χρήστος Κέλλας, τη στιγμή που 34 βουλευτές του κόμματος κατέθεσαν ερώτηση προς τον υπουργό Υγείας κ. Ανδρέα Ξανθό με θέμα «Τις καταγγελίες παραποίησης στοιχείων στο διαγωνισμό του ΚΕΕΛΠΝΟ, από το υπουργικό γραφείο του Υπουργού Υγείας».

«Αυτό που συνέβη στον διαγωνισμό του ΚΕΕΛΠΝΟ είναι σκάνδαλο πρώτου μεγέθους. Φάκελοι των υποψηφίων βρέθηκαν «ως δια μαγείας» από την επιτροπή αξιολόγησης στο γραφείο του υπουργού», αναφέρουν οι 34 βουλευτές της ΝΔ.

Μηνυτήρια αναφορά από βουλευτές του ΠαΣοΚ

Από την πλευρά τους οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ Εύη Χριστοφιλοπούλου, Ανδρέας Λοβέρδος και Βασίλης Κεγκέρογλου κατέθεσαν μηνυτήρια αναφορά που στρέφεται κατά παντός υπευθύνου στο υπουργείο Υγείας σχετικά με το θέμα του διαγωνισμού για τον διορισμό γιατρών στις ΜΕΘ.

«Ο κατήφορος και οι αθλιότητες στον τομέα της Υγείας πρέπει να σταματήσουν και γι’ αυτό θα πρέπει να παρέμβει εισαγγελέας για να δει αν έχουν τελεστεί ποινικά αδικήματα», δήλωσε η κ. Χριστοφιλοπούλου αφήνοντας αιχμές κατά του αναπληρωτή υπουργού Υγείας.

iefimerida.gr