Στο Δημόσιο και η αδερφή του Νίκου Καρανίκα – Ποια είναι η θέση της και τι μισθό παίρνει;

Σε κρατική θέση και η αδερφή του Νίκου Καρανίκα – Η αποκάλυψη, ο μισθός και η απόφαση για την πρόσληψή της, προκαλούν αντιδράσεις και πολλές συζητήσεις…

Νέα διαστάση παίρνει το »Καρανίκας Gate» μετά την αποκάλυψη της εφημερίδας Δημοκρατία, ότι και η αδερφή του Νίκου Καρανίκα βολεύτηκε σε κρατική θέση. Ο λόγος για την πρώην βουλευτή του κυβερνώντος κόμματος, Ξανθίππη Καρανίκα, αδερφή του περιβόητου συμβούλου στρατηγικού σχεδιασμού του πρωθυπουργικού γραφείου, που προσελήφθη ως γραμματέας του προέδρου του ΟΛΘ. Σύμφωνα με το δημοσίευμα, η Ξανθίππη Καρανίκα προηγήθηκε από τον αδερφό της και βρήκε δουλειά στον Οργανισμό Λιμένος Θεσσαλονίκης, πριν ο Νίκος Καρανίκας προσληφθεί από το Μέγαρο Μαξίμου.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα την κυρία Καρανίκα επέλεξε ο πρώην πρόεδρος του ΟΛΘ και σημερινός Γενικός Γραμματέας του υπουργείου Παιδείας Γιάννης Παντής όταν εκείνος αναζητούσε γραμματέα για τις νέες του αρμοδιότητες. Όπως αναφέρεται στο κείμενο «η κυρία Καρανίκα προσλήφθηκε μέσω εργολαβίας, αφού προσλήψεις στον ΟΛΘ δεν γίνονται, στο πλαίσιο των λεγόμενων «εργολαβικών προσλήψεων βοηθητικών ενεργειών»».

Ο μισθός της πάντως είναι σχετικά χαμηλός. Μεικτά φτάνει τα 586 ευρώ ενώ καθαρά κυμαίνεται στα 540 ευρώ και διαφέρει κατά πολύ από τους παλιότερους μισθούς που καταγράφονταν στη διάρκεια της προηγούμενης διοίκησης του ΟΛΘ και έφταναν τα 1.800 ευρώ μεικτά (1.500 ευρώ καθαρά).

Πηγή: Newsit.gr