Μητσοτάκης σε Τσίπρα: Κοροϊδέψατε τους Έλληνες!

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Με φόντο το νομοσχέδιο για το νέο Ασφαλιστικό διεξήχθη στη Βουλή η πρώτη μετωπική αντιπαράθεση ανάμεσα στον νέο αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης Κυριάκο Μητσοτάκη και τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα.

«Έχετε αποτύχει. Κοροϊδέψατε τους Έλληνες» είπε ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στην προ ημερησίας συζήτηση για το ασφαλιστικό, απευθυνόμενος στον κ. Τσίπρα.

Εξαπολύοντας συνολική επίθεση στον πρωθυπουργό, ο Κυριάκος Μητσοτάκης τόνισε: «Έχετε μετατρέψει την ελπίδα σε απόγνωση. Είστε η πιο επιβλαβής κυβέρνηση στην μεταπολιτευτική ιστορία της Ελλάδας, οδηγήσατε την χώρα στα πρόθυρα της εξόδου από την ευρωζώνη, κλείσατε τις τράπεζες, υπογράψατε τρίτο μνημόνιο».

Ο πρόεδρος της ΝΔ τόνισε ότι εάν δεν είχαν μεσολαβήσει οι εκλογές της 25ης Ιανουαρίου τα πράγματα στη χώρα θα ήταν πολύ καλύτερα και απευθυνόμενος στον πρωθυπουργό τον ρώτησε: «Όταν τάζατε τη 13η σύνταξη δεν ξέρατε τη βιωσιμότητα του ασφαλιστικού;»

Συνεχίζοντας την επίθεση ο πρόεδρος της ΝΔ θύμισε την 13η σύνταξη, την κατάργηση με έναν νόμο του μνημονίου. «Εσείς μπορεί να θέλετε να τα ξεχάσετε, οι πολίτες όμως βιώνουν την σκληρή πραγματικότητα. Ούτε ένα συγγνώμη στους πολίτες, αντίθετα επιλέξατε την Κυριακή μία διχαστική επίθεση. Δηλητηριάζετε την κοινωνία με ταξικό μίσος. Το δίλημμα σήμερα είναι ανάμεσα στο χθες του λαϊκισμού και στο αύριο της αλήθειας και των μεταρρυθμίσεων».

Κάνοντας αυτοκριτική για το πώς φτάσαμε ως εδώ παραδέχθηκε ότι όταν προωθήθηκε η μεταρρύθμιση από τον Τάσο Γιαννίτση «η δικιά μας παράταξη δεν βοήθησε» και ρώτησε τον κ. Τσίπρα: Τι έκανε τότε ο Συνασπισμός; Στο ίδιο πλαίσιο ο κ. Μητσοτάκης τόνισε ότι το ασφαλιστικό σύστημα είναι ένα σύστημα στρεβλό «με εξαιρέσεις και προνόμια που διαμορφώθηκε περιστασιακά».

Διαβάστε επίσης:

Ολομέτωπη επίθεση ετοιμάζει ο Κυριάκος Μητσοτάκης