Χατζηδάκης και Γεωργιάδης οι νέοι αντιπρόεδροι στη ΝΔ

Με απόφαση του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκου Μητσοτάκη ορίζονται αντιπρόεδροι του κόμματος ο βουλευτής Β’ Αθηνών, Κωστής Χατζηδάκης, με αρμοδιότητα τη σύνταξη του κυβερνητικού προγράμματος και ο βουλευτής Β’ Αθηνών, Άδωνις Γεωργιάδης, με αρμοδιότητα το συντονισμό του κοινοβουλευτικού έργου.

Όπως αναμενόταν ο νέος πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κινήθηκε στην επιλογή των δύο προσώπων τα οποία επικοινωνήθηκαν μέσω διαρροών τις τελευταίες ημέρες και δεν αποτέλεσαν έκπληξη στους κόλπους της «γαλάζιας» παράταξης.

Η επιλογή των δύο ανδρών αποτυπώνει απολύτως τα βήματα που έχει επιλέξει επί του παρόντος ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Στο πρόσωπο του Κωστή Χατζηδάκη ο Κυριάκος Μητσοτάκης επενδύει στην ισορροπία εντός των κόλπων της ΝΔ και ελπίζει στην επαναφορά ψηφοφόρων του παραδοσιακού κέντρου που σκόρπισαν μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ, Ποταμιού και Δημοκρατικής Συμπαράταξης.

Με την τοποθέτηση Γεωργιάδη «εξαργυρώνεται» η άμεση στήριξη από τον πρώτο γύρο των εκλογών της υποψηφιότητας Μητσοτάκη ενώ εξυπηρετείται το επικοινωνιακό «χάρισμά» του στη σύγκρουση με την κυβέρνηση.

Παράλληλα ανοίγει ο δρόμος για την προσέλκυση ψηφοφόρων από το μπλοκ που «εκπροσωπεί» ο νέος αντιπρόεδρος.

Ακολούθως, ο νέος πρόεδρος της θα αποφασίσει για τους τομεάρχες και τους συντονιστές, την ανασύνθεση του πολιτικού συμβουλίου.