«Αν ο υπουργός θεωρεί ότι η Βουλή νομοθετεί νύχτα, τι κάνει 2 χρόνια»

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Ο Πρόεδρος της ΠΟΣΔΕΠ δίνει τη δική του απάντηση στον Υπουργό Παιδείας και τον καλεί σε διάλογο! -«Δεν είναι σε θέση ο κ. Αρβανιτόπουλος να απαξιώσει το Πανεπιστήμιο Αθηνών»


Συγκεκριμένα ο κ. Στάθης Ευσταθόπουλος με δήλωσή του αναφέρει ότι «αν ο κ. Αρβανιτόπουλος θεωρεί ότι η Βουλή νομοθετεί νύχτα μια και οι 572 μπήκαν με νόμους της Ελληνικής Κυβέρνησης και της Βουλής των Ελλήνων, ας κοιτάξει να λύσει το θέμα μέσα στη Βουλή».

«Συνεπωνυμίες υπάρχουν παντού, σε όλους τους εργασιακούς χώρους. Για παράδειγμα το επίθετο «Παπαδόπουλος» απαντάται περίπου στο 15% του ελληνικού πληθυσμού. Αν ο κ. Αρβανιτόπουλος, έστω και με καθυστέρηση 2 ετών που είναι Υπουργός Παιδείας, διαπιστώνει πρόβλημα, τότε να κινήσει τις νόμιμες διαδικασίες κατά όποιων έχουν παρανομήσει και ν' αφήσει τα επικοινωνιακά παιχνίδια. Δεν είναι σε θέση ο κ. Αρβανιτόπουλος ν' απαξιώσει το Πανεπιστήμιο Αθηνών με τα 180 χρόνια λειτουργίας του που είναι ένα από τα καλύτερα και μεγαλύτερα Πανεπιστημιακά Ιδρύματα του κόσμου, αλλά και κανένα άλλο ελληνικό Πανεπιστήμιο», προσθέτει.

pad

Ο κ. Ευσταθόπουλος υπογραμμίζει ότι είναι «θετικό το γεγονός ότι επιτέλους ο Υπουργός Παιδείας αντιλήφθηκε ότι μόνο ο διάλογος δίνει λύσεις στα προβλήματα». Τονίζει όμως ότι έχουν περάσει ήδη 4 μήνες «μέχρι ο υπουργός να το καταλάβει αυτό» με τα πανεπιστημιακά ιδρύματα να παραμένουν κλειστά εδώ και δυόμισι μήνες.

Διαβάστε ολόκληρη τη δήλωση του προέδρου του ΠΟΣΔΕΠ: 

«Είναι ιδιαίτερα θετικό το γεγονός ότι επιτέλους ο Υπουργός Παιδείας αντιλήφθηκε ότι μόνο ο διάλογος δίνει λύσεις στα προβλήματα.

Δυστυχώς έπρεπε να περάσουν 4 μήνες από την έναρξη της διαδικασίας της διαθεσιμότητας και 2,5 μήνες με κλειστά Πανεπιστήμια για να το καταλάβει.

Για να έχει νόημα ο διάλογος που (με ατολμία μάλλον και υπό πίεση) καλεί ο Υπουργός, πρέπει να έχει τα εξής χαρακτηριστικά:

1. Να είναι ελικρινής ειδικά από την πλευρά του

2. Να είναι έτοιμος να αποδεχθεί τα τεράστια λάθη του που οδηγούν στην κατάρρευση της λειτουργίας των μεγάλων Πανεπιστημίων της χώρας

3. Να έχει στόχο τη συνολική και μόνιμη επίλυση του προβλήματος που έχει δημιουργηθεί, με αμοιβαίες υποχωρήσεις

4. Να εκπονήσει επιτέλους, με εργαλείο αυτό το διάλογο με τους ανθρώπους που γνωρίζουν τα προβλήματα, ένα συνολικό πρόγραμμα για την αντιμευνολικό πρόγραμμα για την αντιμερτώπιση της πρωτοφανούς κρίσης στα Πανεπιστήμια.

Όλοι ευχόμαστε ο διάλογος να γίνει με ειλικρινή διάθση απ' όλες τις πλευρές και να έχει αίσιο αποτέλεσμα.

Τα Πανεπιστήμια πρέπει ν' ανοίξουν άμεσα. Πλήτονται οι φοιτητές, οι οικογένεις τους, η Πανεπιστημιακή κοινότητα αλλά κυρίως πλήττεται η φήμη των Πανεπιστημίων μας.

Ο Πρόεδρος

Στάθης Ευσταθόπουλος

Αναπληρωτής Καθηγητής Ε.Κ.Π.Α.».